"Güçlü bağışıklık için aşılanma çok önemli"

"Güçlü bağışıklık için aşılanma çok önemli"

Aşılanmanın önemine dikkat çeken Dr. Özde Tırna, ''Sağlık sektöründe çalışanlar olarak toplumdaki aşıya güvensizlik algısını düzeltmek için bilimsel verilerle topluma doğruları aktarmanın önceliğimiz olduğunu söylemeliyim. Aşılanma sayesinde her yıl 5 milyondan fazla hayat kurtarılıyor ve yine aşılama sayesinde ölüme veya sakatlığa yol açabilen birçok hastalığın önüne geçiliyor'' dedi.

Sanofi Avrasya Bölgesi Aşılar Medikal Direktörü Dr. Özde Tırna, aşılanmanın önemine ve şirketin bu alanda yaptığı çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Şirket olarak aşılar ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Dr. Tırna, ''Sanofi, yenilikçi ve küresel bir sağlık şirketi. Yaklaşık 70 ülkede 83 bin çalışanımızla insan hayatını iyileştirme amacı doğrultusunda çalışıyoruz. Bilimin sunduğu olanakları hayata geçirerek dünyada milyonlarca hastaya umut olabilecek sağlık çözümleri, aşılar ve bağışıklama çözümleri geliştirmek üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sanofi Aşılar İş Birimi olarak yalnızca insan aşılarına odaklanıyor; bugün yaklaşık 150 ülkede insan sağlığını koruyan çözümler sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Toplum sağlığını güçlendirmek ve daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek için gayret içindeyiz. Nihai hedefimiz; aşıyla korunabilir hastalıklardan kimsenin zarar görmediği bir dünyaya ulaşabilmek. Bu doğrultuda, bilimsel inovasyonla desteklenen güvenli ve etkili aşılar ve bağışıklama çözümleri geliştirerek insanları bulaşıcı hastalıklardan korumayı amaçlıyoruz.

Aşı alanı, en ileri teknolojiyle yakından ilişkili, sürekli bilimsel gelişim ve yüksek düzeyde yatırım gerektiren stratejik bir alan. Şirket olarak bu alana her yıl 1 milyar euroyu aşkın Ar-Ge yatırımı yapıyor, her gün dünya genelinde yaklaşık 2,5 milyon doz aşı tedariği sağlıyoruz. Bugün aşı yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 50’sini mRNA teknolojisine odaklı olarak gerçekleştiriyoruz. Şirketin geniş küresel aşı portföyü; Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), mevsimsel grip, çocuk felci, kolera, dang humması, boğmaca, Japon ensefaliti, difteri, sarı humma, tifo, Hib, hepatit A ve B, meningokok enfeksiyonları, tetanoz ve kuduz gibi birçok bulaşıcı hastalığa karşı koruma sağlıyor.Amacımız net: insan hayatını tehdit eden hastalıklara karşı güçlü bir savunma hattı oluşturabilmek ve toplum sağlığını kalıcı şekilde güçlendirmek'' dedi.'

'34 MİLYON ÇOCUK TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN AŞILARLA HASTALIKLARA KARŞI KORUNDU''

Yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Tırna, ''Türkiye’deki yatırımlarımızla da etkili aşılar üretmek ve salgın hastalıklardan vatandaşlarımızı korumak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda biz, Türkiye’de yerel aşı üretimine yatırım yapan ve bu alandaki ilk teknoloji transferini gerçekleştiren şirketiz. Birgi Mefar iş birliğiyle, Sanofi’nin ulusal aşı takviminde yer alan aşıları Türkiye'de üretmek üzere gerçekleştirdiği bu teknoloji transferi sayesinde bugüne kadar toplam 87 milyon doz aşı üretildi ve 34 milyon çocuk Türkiye’de üretilen bu aşılarla hastalıklara karşı korundu'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.