GTÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı

GTÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı

Gebze Teknik Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, bugün GTÜ Kongre Salonu’nda düzenlendi.

Mezuniyet törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende öğrenciler adına konuşmayı Elektrik ve Elektronik Bölümü birincisi Abdullah Memişoğlu yaptı. Memişoğlu, konuşmasında şunları dile getirdi; “Bizler gibi gelecek nesillerin de üniversitenin yükselişini sürdüreceğine eminim. Bu başarıda ailemin, arkadaşlarımın ve hocalarımın da emeği var" dedi.


"GTÜ'NÜN BİRER TEMSİLCİLERİSİNİZ"

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, "Üniversite mezuniyeti profesyonel hayata atılan en büyük adımdır. Karılaşacağınız tüm zorluklara burada aldığınız eğitimle aşacak olabileceğinize eminim. Mezun olduğunuz üniversitenin akademik olanakları en iyi siz biliyorsunuz. Üniversitemiz hem akademik, hem de üniversite sanayi işbirliğinde hep birinci sırada olmuştur. Bugünden itibaren sizler GTÜ’nün temsilcisisiniz. Değerli anne babalar geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan çocukları yetiştirdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. 


“YURT SORUNU KALMAYACAK”
Öğrencilerimizi eğitim sürecinde belki biraz zorladık ama bunun faydasını ilerde görecekler. Üniversitemizin akademik ve sosyal olarak dünyadaki gelişmiş üniversitelerden hiçbir farkı yoktur. Yurt sorununu gidermek için tüm kurumlar elinden geleni yapıyor, önümüzdeki yıl böyle bir yurt sorunu kalmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan imkanlar bu bölgede var. Aldığınız eğitimi ülkemiz ve milletimiz için en iyisini yapmakta kullanmanızı temenni ediyorum. Mezunlarımızın Allah yollarını açık etsin. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” dedi.

“BEN DE GTÜ MEZUNUYUM”
Mezuniyet töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Lutfihak alpkan, Gebze Teknik Üniversitesi’nin mezunlarından biri olduğunu belirterek, “8 sene önce bıraktığımızın ötesinde çok ileriye gitmiş bir üniversite gördüm. Benim için de bir nostalji oldu. Ben de buranın doktora mezunuyum. Sahip olacağınız diploma çok değerli bir diploma. GTÜ, ülkemizin önde gelen araştırma üniversitelerinden birisi. Eğitimin araştırmanın ve sanayinin kalbinde bir yerde üniversite ve mezunlarımız da bunun ayrılmaz bir parçası” ifadelerini kullandı. Mezuniyet töreni, konuşmalarının ardından kep atma töreniyle sona erdi.

2-153.jpeg

 

3-102.jpeg4-082.jpeg

 

5-046.jpeg

 

6-033.jpeg

 

7-027.jpeg

 

8-1.jpeg

 

9-019.jpeg

 

10-1.jpeg

 

11-003.jpeg

 

12-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.