GTÜ’de engelsiz bir gün yaşandı

GTÜ’de engelsiz bir gün yaşandı

GTÜ Engelsiz Birimi tarafından Engelliler Haftası kapsamında, farklı engel gruplarını sosyal çevre ve üniversite ile bütünleştirmek amacıyla "Kozadan Kelebeğe Engelsiz Bir Hayat İçin El Ele" sloganıyla 5. GTÜ Engelsiz Gençlik Festivali düzenlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilen festivale Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer bıyık, Engelsiz GTÜ Birimi Başkanı Prof. Dr. Erhan Demirbaş, GTÜ Genel Sekreteri Nadir Yıldırım, çok sayıda sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve üyeleri, GTÜ akademik ve idari personeli ile üniversite öğrencileri katıldı. Festival, Organizasyon Komitesi Başkanı GTÜ İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Elçi'nin açılış konuşması ile başladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Elçi konuşmasında, dünya nüfusunun yüzde 15’inin engelli olduğuna dikkat çekerek, özel insanların önündeki zorlukları kaldırmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı. Ardından engelli STK temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda, engelliler için söz değil eylem vaktinin olduğu belirtildi. Maddi ve manevi destekleriyle bu festivalin hayata geçirilmesini sağlayan sponsorlar; Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi, Dal Temapark, Hedef TV, Marshall, Tayaş Gıda, Lipton'a teşekkür edildi.

 

Haber: Barış AYAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.