GTÜ  ve SİU’dan kurultay

GTÜ  ve SİU’dan kurultay

Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı’nın (SİU2019)  27.si Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlendi. Kurultayın bu yılki ana teması “Savunma Teknolojileri” oldu.

İşaret işleme ile iletişim alanlarında çalışan araştırmacıların bir araya geldiği ve araştırma sonuçlarını birbirleriyle paylaştığı, alanında ülkemizdeki en kapsamlı bilimsel etkinlik Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı yapıldı. Kurultay Gebze Teknik Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Sivas Kongresinin 100. yıl dönümü etkinlikleriyle beraber Sivas’ta gerçekleştirildi.  Bu yıl 27.si düzenlenen SİU Kurultayına yurt içi ve yurt dışından akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SAVUNMA SANAYİNDEN YOĞUN İLGİ

Kurultaya değerlendirilmek üzere Türkiye’nin çok sayıda Üniversitesi ve Ar-Ge kuruluşundan yaklaşık 600 adet bildiri sunuldu. Öğrenci bildiri ödülleri, doktora konsorsiyumu, özelleşmiş çalıştay ve oturumların düzenlendiği kurultayda kendi alanlarında çalışmalarıyla tanınmış birçok akademisyen önemli katkılarda bulundu. 27. SIU Kurultayına, Gebze Teknik Üniversitesi iki adet eş başkanla düzenleyici sponsor üniversite olarak katıldı. GTÜ Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilişim Teknolojileri Enstitüsü ve Biyomühendislik Bölümlerinden 10 adet öğretim elemanının düzenleme kurulunda yer aldığı kurultayın galasına, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul katıldı. Savunma Sanayi’den yoğun ilginin olduğu kurultayda ASELSAN, HAVELSAN ve Jandarma Genel Komutanlığı uzmanları hem bildiri sundular hem de ikili iş birlikleri adına akademisyenler ile görüşmelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.