Genç oyun geliştiricileri Bilişim Vadisi'nde kampa girdi

Genç oyun geliştiricileri Bilişim Vadisi'nde kampa girdi

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Oyunla Geliştirme Kış Kampı'na katılan gençler, yeni oyunlar geliştirmeyi amaçlıyor.

Ülkede faaliyet gösteren 4 büyük oyun firmasının sponsorluğunda Gebze’de ki  Bilişim Vadisi Gelecek Tasarım Ofisi organizatörlüğünde düzenlenen ve 9 Şubat'ta başlayan Oyun Geliştirme Kış Kampı'na 120 genç katılıyor.
Ulaşım, konaklama ve yeme içme hizmetlerinin ücretsiz olarak sağlandığı kampta, sabah uzman sektör temsilcilerinin konferanslarını dinleyen gençler, öğle yemeğinden sonra takımlar halinde oyunlarını geliştiriyor.
Sponsor firmaların temsilcileri, gece saatlerine kadar süren çalışmalar sırasında oyun geliştiren gençlerle kendi deneyimlerini paylaşıp, iş görüşmeleri gerçekleştiriyor.
Ekipler, geliştirecekleri oyunları kampın sona ereceği cumartesi günü jüriye sunacak.
Sektörün önemli isimlerinin yer alacağı jüri, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra başarılı ekiplerle iş geliştirme görüşmesi başlatacak.
"TÜRKİYE'DE DİJİTAL OYUN İHRACATINDA 18'İNCİ SIRADA"
Bilişim Vadisi Gelecek Tasarım Ofisi Koordinatörü Okan Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 850 milyon dolar tutarında dijital oyun ihraç eden Türkiye'nin bu alanda 18'inci sırada olduğunu söyledi.
Türk dijital oyun sektöründe gelirlerin daha çok şirket satışlarından elde edildiğine dikkati çeken Özbay, Bilişim Vadisi olarak gençlerin ürettikleri oyunları ihraç etmelerini istediklerini, bu şekilde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını kaydetti.
"KAMPTA PROFESYONEL ARKADAŞLARIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK"
Özbay, Bilişim Vadisi olarak Türkiye'nin en büyük teknoloji organizatörü ve ihracat üssü olmayı hedeflediklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem çok ciddi bir ihracat yapacak kadar bilişim hizmeti üreten bir merkeze dönüşelim hem de bunun için gerekli teknolojik organizasyonları yapalım istiyoruz. Bu hedeften yola çıkarak Bilişim Vadisi olarak elimizi taşın altına soktuk ve Oyunla Gelecek Kampı'nı hayata geçirdik. Geçen ağustos ayında Oyunla Gelecek Yaz Kampı'nı düzenledik. Bu biraz daha sinema, animasyon ve oyun sektörlerinin buluştuğu, birlikte iş yapma kültürü üzerine konumlanmış bir kamptı. 300'ün üzerinde arkadaşımızla bir kamp gerçekleştirdik ve 24 oyun ürettik. Oradan güzel dönüşler aldık. Türkiye'de bir fikir dönüşümü yaşandı bu kampla." A.A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.