Geleneksel apolitik kahvaltıda  Bayburt, Urfa’ya atıfla ağırlandı

Geleneksel apolitik kahvaltıda Bayburt, Urfa’ya atıfla ağırlandı

İYİ Parti Çayırova İlçe’nin hemşeri derneklerini ağırladığı geleneksel pazar kahvaltısının konuğu Kartal ve Çayırova’dan Bayburt dernekleri oldu. Keyifli sohbette Urfa yöresi türküsü, “De get Bayburt”a da atıfta bulunuldu

bayburt-2.jpg

İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’nda İlhami Bayrak’ın ilçe başkanlığı görevine atanmasının ardından başlayan hareketlilik ve tempo sürüyor. İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı hemşeri dernekleri ile her pazar sabahı kahvaltılı toplantıda buluşma geleneğini sürdürdü.

bayburt-19.jpg

Başkan Bayrak bu vesileyle Çayırova’nın yanı sıra İstanbul’un Kartal İlçesi’nden de çok sayıda hemşerisiyle bir araya gelme fırsatı edindi.

ACUR, KOLO VE YÖNETİMİYLE AĞIRLADI

bayburt-10.jpg

Başkan İlhami Bayrak konuklarını İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Nusret Acur, Çayırova Belediye Meclis Üyesi Deniz Kolo ve ilçe yöneticileri ile birlikte ağırladı.

bayburt-23.jpg

Toplantıya Gebze’nin sevilen hukukçularından Bayburt eşrafından Avukat Medet Polat (ortadaki) da eşlik etti. Keyifli ve bol sohbetli toplantıda “De Get Bayburt” da konu edilirken adından ötürü Bayburt yöresi olduğu sanılan türkünün Şanlıurfa yöresi türküsü olduğu konuşuldu.

ÇAYIROVA VE KARTAL’DAN

bayburt-21.jpg

İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı kahvaltıda  Marmara Bölgesi Bayburt Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Birgülhusamettin-karakelle.jpg
İstanbul Kartal Akşar Köyü Derneği Başkanı ve Şehit Oktay Karakelle’nin babası Hüsamettin Karakelle, Yaşaroğulları Derneği Başkanı Battal Yaşaroğlu, Çiğdemtepe Derneği Kurucu Başkanı Halil Çelebi, Bayırtepe Köyü Derneği Başkanı Ercan Soğancı, Bayburt Genç Osman Derneği Başkanı Celal Akbaş, Bayburt Taşocağı Köyü Derneği Başkanı Selman Yazıcı, Aydıntepe Derneği Başkanı Alparslan Durmuş, sendikacı Mustafa Efe ile birlikte derneklerin yönetici ve üyelerini ağırladı.

APOLİTİK TOPLANTI

bayburt-9.jpg

İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak ve İl Başkan Yardımcısı Nusret Acur toplantının açılışında yaptığı kısa konuşmalarda konuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bayrak ve Acur konuşmalarında herhangi bir siyasi değerlendirmede bulunmadı. Konuklar da söz alıp İYİ Parti Çayırova İlçe yönetimine etkinlikten ötürü teşekkür etti.

CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ

bayburt-7.jpg

İstanbul Kartal Akşar Köyü Derneği Başkanı ve Şehit Oktay Karakelle’nin babası Hüsamettin Karakelle, İYİ Parti’nin de içinde yer aldığı Millet İttifakı üzerine değerlendirmede bulunurken Başkan Bayrak konuğunu can kulağıyla dinledi.

bayburt-1.jpg Sabah 10.30’da başlayan toplantı kahve ikramı ile daha da kıvam kazanan keyifli sohbetleriyle, öğlen saatlerinde sona erdi. Başkan İlhami Bayrak bu sefer Erzurum İli’nin hemşeri derneklerini ağırlayacaklarını kaydetti.

 

**

DE GET BAYBURT’A DAİR

 

Bayburt yöresi sanılan

Şanlıurfa yöresi türküsü

izzet-altinmese.jpg

 

De get Bayburt de get sende nem kaldı / Hasan kal(e)ası’nda (aman) ceketim kaldı / O cekettir güzel eder adamı / Ergen kızlar alsın benim kadamı

De get Bayburt de get sende nem kaldı / Hasan kal(e)ası’nda (aman) kömleğim kaldı / O kömlektir güzel eder adamı / Ergen kızlar alsın benim kadamı

De get Bayburt de get sende nem kaldı / Hasan kal(e)ası’nda (aman) şalvarım kaldı / O şalvardır güzel eder adamı / Ergen kızlar alsın benim kadamı

Kada almak: Beddua, ilenç almak

Bir kaynağa göre Yılmaz Kayral’a, bir kaynağa göre Yılmaz Kayral ve Hayri Erkaslan’a ait şarkı, Bayburt’ta askerliğini yapmış bir Şanlıurfalı’yı konu eder. Türkü adından ötürü Bayburt yöresi türküsü sanılmakla birlikte, Urfa yöresine aittir.

Şarkıda geçen Hasan Kalesi, Erzurum’dadır ve Pasinler Kalesi adıyla da bilinir. Diyarbakırlı Türk Halk Müziği sanatçısı İzzet Altınmeşe ile de özdeşleyen türküyü sanatçı, merhum Kemal Sunal da 1979 yapımı Şark Bülbülü adlı filminde seslendirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=PgMBTg3CaIE

 

bayburt-11.jpgbayburt-12.jpgbayburt-13.jpgbayburt-14.jpgbayburt-15.jpgbayburt-16.jpgbayburt-17.jpgbayburt-20.jpgbayburt-22.jpgbayburt-26.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.