Geleceğin bilim insanları projeleri yerinde inceledi

Geleceğin bilim insanları projeleri yerinde inceledi

TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezini (MAM) ziyaret ederek yetkililer tarafından laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında, TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil tarafından açılış konuşması ve TÜBİTAK MAM tanıtım sunumu gerçekleştirildi. TÜBİTAK MAM olarak özellikle yüksek teknolojili ürün geliştirmeye odaklı, hem teknoloji geliştirmeye hem de ürün geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Sahip olduğu araştırma kabiliyet ve kapasitesi, araştırma alt yapısı, dünya standardı yönetsel ve işletim süreçleri ile ileri teknoloji dünyasının öncü kuruluşlarından olan TÜBİTAK MAM, müşteri odaklı yaklaşımı ile kamu, savunma ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile akademik kurumlara özgün çözümler sunuyor. Bugün burada gerçekleştirecek gezi programında TÜBİTAK MAM altyapı ve kabiliyetleri hakkında sizlere bilgi verilecek.

 

TANITIM SUNUMU YAPILDI

Enstitü ziyaretlerinde araştırmacılarımızın çalışma ortamlarını, laboratuvarları yakından görme fırsatına sahip olacaksınız. Burada gördükleriniz ileride meslek seçimlerinizde sizler için ilham kaynağı olacaktır” diye konuştu. Açılış konuşması sonrasında, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Özsoy tarafından öğrencilere TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü tanıtım sunumu yapıldı. Sunumda, enstitünün çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Akabinde “Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika” belgeseli izlendi. TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü ve Malzeme Enstitüsü laboratuvarlarına ziyaret gerçekleştiren öğrencilere, yetkililer tarafından laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden TÜBİTAK Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri ziyaretlerini tamamladı.

 

manset-2-101.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.