Gebze’den Bitlis’e mecburi  göçte yeteneğini keşfetti!

Gebze’den Bitlis’e mecburi göçte yeteneğini keşfetti!

17 Ağustos 1999 depreminden 10 gün önce Gebze’ye göç eden Ercan Tasalı, 19 yıl Olimpia Cam’da çalıştı. 3.5 sene yine eşinden sebep Bitlis Acilcevaz’a yine mecburi göçünde iş yokluğundan hobi olarak başlattığı ahşap oymacılığını sanata dönüştürdü

Sanayi yoğun ilçemiz Gebze ve ilimiz Kocaeli, bu yapısından ötürü başta Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz olmak üzere doğduğu yerde geçinemeyip yüzünü mecburi göçle Batı’ya çevirenlerin sıklıkla tercih ettiği yer. Gel zaman git zaman şehrin nefes alınabilir hali her geçen gün daha fazla fire verirken bu beraberinde “Tersine göç” projesini gündeme getirdi. Belediyeler memleketine geri göç edene nakliye dâhil önemli lojistik destekler sağlarken söz konusu proje kapsamında arzu edilen hedeflere ulaşılamadı…

ÇOCUKLARININ EN ZORLANDIĞI SORU

Öğretmeni, doktoru, askeri, polisiyle devlet memurları ve ordu mensupları çalışma hayatları her daim yön farkı göz etmeksizin göçlerle geçip giderken dünyaya getirdikleri çocuklarının en zorlandığı soru, “Nerelisin?”dir… Onlardan biri olan gazetemiz yazarı Dilek Alp, 20 bini aşkın kişinin okuduğu “Memleketi kayıp asker çocuğu” başlıklı yorumunda yazıyor ki:

“En zorlandığınız ve üzüldüğünüz soru “NERELİSİN?” olur. Çünkü anlatamazsınız, nereli olduğunuzu bilemezsin. Anlatmanız 5 dakikanızı alır. Doğduğunuz yer ayrı, büyüdüğünüz, okula başladığınız her yer ayrı… Kısaca “asker çocuğuyum” dersiniz gülümseyerek.”

https://l24.im/48OhcP

 

FELAKETİN TAM KIYISINDA

BİNA MI ZEMİN Mİ KURTARDI!

Ercan Tasalı; 17 Ağustos 1999 depreminden 10 gün önce bir gerekçeyle göç ettiği Gebze’de, göçünden 10 gün sonra ölümün direğinden dönmesini oturduğu bina kalitesine mi yoksa Gebze genelinde olduğu gibi kaya gibi zemine mi borçlu, bilinmez. Kocaeli’ne bağlı ilçemizde İstanbul’un çok sayıda ilçesine ulaşımın 52 kilometre mesafeli merkez ilçemiz İzmit’e ulaşımdan daha seri, ekonomik, konforlu olmasının getirdiği avantajla bir yıl 43 kilometre mesafedeki İstanbul’un Anadolu yakasındaki en popüler ilçesi Kadıköy’de, özel dershanede yazılım, tasarım ve ofis üzerine dersler verdi. 2000 yılının haziran ayında Olimpia Oto Camları’nda işe başladı.

ogretmen-esiyle-002.jpg

2019 yılının ocak ayına kadar çalıştı ve o ay içinde öğretmen eşi Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu Gonca Tasalı’nın tayininden ötürü batıdan doğuya “mecburi göç” ile Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne yerleşti.

BİTLİS ADİLCEVAZ GAZETESİ’NE KONUŞTU

Haberimizin devamı ve detaylı ayrıntılı hali, bu haberin ana fotoğrafını Facebook’taki sayfasından “kopyala yapıştır” tipi sözüm ona “habercilik” ile edindiğimiz Bitlis Adilcevaz Gazetesi’nin 19 Haziran 2022 tarih, “Hobi olarak başladığı ahşap oymacılığını sanata dönüştürdü” başlıklı haberinde:

https://l24.im/eONHh

 

GEBZE’DEKİ DOSTLARIYLA PAYLAŞMAK

İÇİN GEBZE YENİ HABER’İ TERCİH ETTİ

Ercan Tasalı, Bitlis Adilcevaz’da yayınlanan başarı hikâyesinin mutluluk ve onurunu, 19 yıl boyunca yaşadığı Gebze’de tüm dostları, sevenleri, arkadaşları ile paylaşmak istedi. Google marifeti ile yaptığı taramayla gazetemize ulaşan Tasalı’yı, gazetemize herhangi bir gerekçeyle bir şekilde ulaşıp beklentide bulunan her yurttaşımıza yaptığımız gibi geri çevirmedik. Gazetemizi tercih ettiği için teşekkürlerimizi ilettik.

Gonca – Ercan Tasalı’nın Facebook sayfalarından “ortak arkadaş” taramasında bulunduk.

TSE Başdenetçisi ve Çayırova Kırşehirliler Derneği Başkanı Fatih Soylu,

Bir dönem İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı yönetiminde de yer alan Olimpia Oto Cam emektarlarından Zafer Dalkıran,

Kroman Çelik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden, Gebze’nin yetenekli ve genç ressamlarından Beyza Atilla ve çiçeği burnunda diş hekimlerinden Betül Atilla’nın annesi, özel sektörde yöneticilik yapan Rafet Atilla’nın eşi Meral Melenli Atilla,

Yanı sıra Hüryavuz Gebze, Kenan Kara, İyilik Kervanı Gül

Ercan Tasalı, Gebze yıllarında edindiği tüm dost, arkadaş ve sevenlerini gazetemiz aracılığıyla bu şekilde, bu başarısını ve onurunu, mutluluğunu paylaşarak selamlarını sevgilerini bizim aracılığımızla iletti.

Üzerimizde kalmasın istedik… İletirken eserlerinden bir seçkiyi aşağıya bıraktık...

 

tasali-1.jpg

tasali-4.jpgtasali-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.