Gebze’de yine iş cinayeti

Gebze’de yine iş cinayeti

Gebze’nin Köşklüçeşme Mahallesi’nde Şıkoğlu İnşaat tarafından yaptırılan binanın dördüncü katından zemine düşen Suriyeli işçi kurtarılamadı.

İş sağlığı ve güvenliğinde kâğıt üzerinde kalan uygulamalar can yakmaya devam ediyor. Bu kazaların en yoğun yaşandığı sektörler arasında yer alan inşaatta yine ölümlü bir kaza yaşandı. Gerekli önlemlerin alınmamasından ve önlenebilir olmasından ötürü ‘iş cinayeti’ diye tanımlanan ölümlü kazada, Suriyeli mülteci bir inşaat işçisi can verdi.
SÜPER LÜKS DAİRELER!
Gebze, Köşklüçeşme Mahallesi, 508 Sokak, No: 54 adresindeki Şıkoğlu İnşaat Limited Şirketi tarafından yapımı süren, tabelada yer alan ifadelere göre süper lüks daireler ve dublekslerin içinde yer aldığı 6 katlı binanın dördüncü katından zemine düşen işçi kurtarılamadı. 
KURTARILAMADI 
İddialara göre; tuğlaları örülmüş binanın dördüncü katında, emniyet kemeri başta olmak üzere hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan veya çalıştırılan talihsiz işçi, dördüncü kattan zemine düştü. Gürültülerin duyulması üzerine civar sakinlerinde uyarısıyla kaza yerine 112 ambulans ekibi geldi. Kimliği henüz tespit edilemeyen Suriyeli işçi Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırıldı. Burada, kalp masajı dâhil olmak üzere yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ÖNLEM ALINMALI
Kazanın ardından, kaza yeri polis ekipleri tarafından güvenlik kordonu altına alındı. Öte yandan inşaatın gerek sokaklara cepheli dış taraflarında, inşaata girip çıkmayı önlemek dâhil hiçbir güvenlik önleminin yer almaması dikkat çekti. Gebze ve bölgesinde her yıl 10’larca işçi uygulama yetersizliğinin yanı sıra denetim ve kontrol mekanizmasının yetersizliğinden ötürü bu tür ‘iş cinayetleri’nde hayatını kaybederken başta inşaat sektörü olmak üzere, yaptırımı olan önlemlerin alınması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.