Gebze’de Feminist Okumalar Atölyesi Kuruldu

Gebze’de Feminist Okumalar Atölyesi Kuruldu

Temeli Ankara’da atılan Feminist Okumalar Atölyesi giderek yaygınlaştı. Gebze’de Eğitim-Sen’li kadınların kurduğu grubun Kocaeli geneli ile birlikte Kırşehir, Antalya, İzmir ve Ankara’dan üyeleri de var

Kitap okuyan kadınların pandemi sürecinde online hale getirdikleri okuma atölyeleri giderek yaygınlaşıyor. Temeli Ankara’da atılan Feminist Okumalar Atölyesi giderek yaygınlaştı. Gebze’de Eğitim-Sen’li kadınların kurduğu grubun Kocaeli geneli ile birlikte Kırşehir, Antalya, İzmir ve Ankara’dan üyeleri de var. Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç tarafından konuya dair alıntıyla yapılan bilgilendirmede özetle şunlar kaydedildi:

SAKARYA, GEBZE, İZMİR…

“Ankara Feminist Okumalar Atölyesi ile başlayan yolculuğumuz, Sakarya, Gebze ve İzmir “Feminist okumalar” gruplarının kurulmasıyla devam ediyor. Temmuz ve ağustos aylarında buluşmalara ara verip -okumaya devam ederek- en az bir yıllık okuma-tartışma-izleme programını kabul eden kadınlarla çalışıyoruz.

Pandemi hepimize, Zoom, podcast gibi kavramları, programları öğretti. İnternet üzerinden çalışma yapabilmek büyük bir avantaja dönüştü, bazen hepimizi bunaltsa da…

Örneğin Gebze’de Eğitim-Sen'li kadınların kurduğu “Feminist Okumalar Grubu”na Kocaeli, Kırşehir, Antalya, İzmir ve Ankara’dan da kadınlar katılıyor.

 

Her ay düzenli kitap okumaya çalışan bu kadınlar farklı işlerde çalışıyor. Kendilerine odalar, kütüphaneler, çalışma masaları ve en önemlisi okuyabilmek için zaman ayırıyorlar ve özel alanlar açıyorlar. Ev içi emeğinin organizasyonundaki yüklerini azaltarak ve paylaşarak.

Çok az sayıda arkadaşımız ücretli bir işte çalışmıyor. Yaklaşık 100 kadınla yürüttüğümüz bu çalışmaların önemli yöntemlerinden bazıları şöyle: “Queer/feminist bilinç yükseltme” ve “queer/feminist filtreleme”. Okuduklarımızı konuştuğumuz kadar deneyimlerimizi de paylaşıyoruz.

Özel alan politiktir” şiarı bizim için sadece bir laftan ibaret değil.”

Atölyeye dair…

 

https://ilerihaber.org/icerik/kadinlarin-okuma-pratiklerifeminist-okumalar-atolyeleri-125798.html

 

**

Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi 8 Mayıs’ta başlıyor

 

** Eğitim-Sen Gebze Şubesi üyelerinden Felsefe Öğretmeni Pervin Yanık koordinesinde, 9-10 yaş çocuklar için online felsefe atölyesi 8 Mart’ta başlıyor. Atölyede dersler, ücretsiz verilecek

 

https://www.gebzehaber.net/cocuklar-antalyada-cevirimici-goruyoruz-72813h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.