Gebze BM’de komisyonlar zaman ayarlı çalışacak

Gebze BM’de komisyonlar zaman ayarlı çalışacak

Gebze Belediye Meclisi’nde komisyonların zamanında ve sağlıklı karara varabilmesi için meclis toplantılarına en az beş gün kala toplanmaları, bu süreçte grup kararlarının netlik kazanması gerektiği, konuşuldu

Gebze Belediye Meclisi’nde kimi dönem boyunca hiçbir iş görmeyen komisyonların faal olanları da, grup kararlarının aranmasından ötürü tıkandı. Gebze Belediye Meclisi’nin 17 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen mayıs ayı olağan toplantısı birinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, Maliye’ye devredilmesi istenilen belediye yerleri konusunda CHP Grubu’nun şerhi ikinci oturumun gerçekleştiği 21 Mayıs Cuma günü toplantıya kısa süre kala gelince sorun ve tartışma patlak verdi.

KOMİSYONA KATILAN İRADE SAHİBİ OLMALI

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz fiyatlandırmanın görüşüldüğü esnada konu değiştirip, “Parti grupları; komisyondaki arkadaşlar son gün değerlendirme yapıp, ‘Biz grubumuzda görüştükten sonra imza atacağız’ usulünü kaldırmalı. Komisyona katılan arkadaş, imza ve irade sahibi olarak oturmalı. O toplantı esnasında kararını imzalamalı.

ŞERH BİLGİSİ SON DAKİKADA GELDİ

 

Bu şekilde sağlıksız süreç devam edecekse meclis toplantı gününe en az beş gün kala komisyonlar toplantılarını, ardından gruplar kendi çalışmalarını bitirmeli. Bu konuya dair şerh olduğu bilgisi, son dakikada geldi. Bu meclisin çalışma usulüne aykırı. Grupta irade sahibi bir arkadaş oturmuyorsa, irade sahibi bir arkadaş oturmalı. Komisyonda karara bağlanır ve nihayetinde imza atmayan arkadaş için, ‘Katılmadı’ diye yazılır” dedi.

ÇALIŞKAN: İRADESİ YOK NE DEMEK?

Büyükgöz’ün bu sözleri yeni bir tartışma başlattı. CHP Grubu Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan, “Biz kendi arkadaşımız adına konuşalım. Burada irade sorgusu yapmak tamamen siyasi partilerin çalışma sistemine müdahaledir. Bunu bildiğiniz halde konuyu farklı yöne çekiyorsunuz. Biz yine sabırlı davranalım da, ne demek iradesi yok? Sonuçta komisyonda yer alan arkadaş elbette grubuyla paylaşacak. Erken çalışsın diyebilirsiniz, ama iradesi yok ne demek?” diye çıkıştı.

 

Büyükgöz bunun üzerine, “Grupların ve meclisin rahat çalışması için komisyon toplantısı öncesi arkadaşlarımıza bilgiler aktarılsın. Grup değerlendirmesinin ardından arkadaşımız komisyona gelip irade belirlesin ve imzasını atsın. Sonradan zor duruma düşmesin” dedi.

GRUBUMUN GÖRÜŞÜNÜ ALMAM LAZIM

CHP’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki üyesi Erhan Bölük ise, “Pazartesi meclis toplantısı yaptık. Salı günü komisyon başkanını aradım, toplantıyı ne zaman yapacağımızı sordum. Çalışmalarımızı dün (20 Mayıs) saat 13.00 gibi bitirdik. Grubumun görüşünü almam lazım. Parti ahlakımızda, diğer meclis üyelerinin görüşü alınmadan imza atılmaz” diye konuştu.

Tartışmalar bir süre daha devam ederken Başkan Büyükgöz, “Komisyon başkanıyla toplanılsın. Takvim ve zaman durumu belirlensin” diyerek tartışmayı sonlandırdı.

KOMİSYONLAR BEŞ GÜN ÖNCE TOPLANACAK

Gebze Belediye Meclisi’nde yer alan komisyonların bu aydan itibaren kendilerine havale edilen konular ile ilgili meclis toplantısına en az beş gün kala toplanması;

KOMİSYON ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLECEK

Komisyona katılan meclis üyesinin grup kararı ve iradesini komisyona yansıtabilmesi içinde komisyonun gündem maddesine dair tüm detaylı bilgi ve dokümana da komisyon toplantısından birkaç gün önce erişme olanağı sağlanması bekleniyor.

 

İstanbul Caddesi’nde

2 bin 500 TL’ye arsa

 

** Gebze Belediyesi’nin 100 milyon TL’yi aşkın kamu borcu için kamuyla mahsuplaşmak istediği 101 bin 633 metrekare yere toplam 131.6 milyon TL öngörüldü. İstanbul Caddesi üzerinde, Ayşe Sıdıka Alişan İlkokulu arsasına 2 bin 500 TL fiyat biçildi

https://www.gebzehaber.net/istanbul-caddesinde-2-bin-500-tlye-arsa-73264h.htm

 

**

 

O fiyatlar minimum fiyatlar

 

** Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hazine’ye borca mahsuben devredilmek istenen belediye arsaları için yetkiyi oy çokluğuyla aldı. Büyükgöz tespit komisyonunun teknik detaysız onaya sunduğu fiyatlara atfen, “O fiyatlar minimum fiyatlar” dedi

https://www.gebzehaber.net/o-fiyatlar-minimum-fiyatlar-73268h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.