Gazi Sayılmayanlar Hürriyet’e teşekkür etti

Gazi Sayılmayanlar Hürriyet’e teşekkür etti

Resmî Gazete’de 684 Sayılı KHK ile Terörle Mücadele kapsamında yaralanan fakat Gazi sayılmayanlara maaş bağlanmasına yönelik yeni bir düzenleme yapıldı....

Resmî Gazete’de 684 Sayılı KHK ile Terörle Mücadele kapsamında yaralanan fakat Gazi sayılmayanlara maaş bağlanmasına yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Terörle Mücadele Esnasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyeleri de bu konuda TBMM çatısı altında en çok mücadeleyi veren Meclis Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etmek için İstanbul’da bir program düzenledi. İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Terörle Mücadele Esnasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) Başkanı Kadir Erhan Tuna ve kalabalık dernek üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Tuna, sorunlarını mecliste sık sık dillendiren, konunun çözülmesi için elinden geleni yapan hatta çözüm için sadece elini değil gövdesini taşın altına koyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet’e teşekkür ederek, bundan sonra da destek beklediklerini dile getirdi. CHP Milletvekili Hürriyet ise yaptığı konuşmasında, “Sizin bu ülkenin geleceği için verdiğiniz mücadele çok kıymetli. Hepiniz çok kıymetlisiniz. Onun da ötesinde meşru olan haklıdır, haklı olan kazanır. Meşru ve haklı sizsiniz.  Sizin istediğiniz haklarınızdı ve haklı taleplerinizdi. “ dedi.

BU AYIBI TEMİZLEYİN

Türkiye’nin Suriye’de devam ettirdiği operasyondan da örnekler vererek konuşmasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,“Hem içeride hem dışarda terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Şu anda Suriye topraklarında kendi topraklarına, evlatlarına, ailesine hasret giden vatan evlatlarımız var. Yaralanıp gazi olan evlatlarımız var. Yarın bu evlatlara "%40 oranında yaralanmadığın için sen gazi değilsin” denilecek belki de. Bu hangi vicdana sığar. Vatan savunması için göğsünü kurşunlara siper etmiş vatan evlatlarına, “Sen yüzde 30 yaralandın, sen yüzde 40 yaralandın mı diyeceğiz? Türkiye’ye yakışacak olan bu mudur? Hükümet bu ayıbı derhal temizlemelidir. Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrım ve adaletsizlik tamamen giderilmelidir. Bakalım gerçek amaca hizmet eden bir karar mı alındı yoksa yine insanları kandırmaya mı çalışıyorlar hep beraber göreceğiz. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a ‘Bu KHK’yı, bu vatandaşlarımız için mi çıkardınız?’ diye özellikle soracağım. Bu konuyu da sonuna kadar takip edeceğiz. Ta ki, gerçekten herkes hak ettiğini alana kadar, eşitlik ve adalet sağlanana kadar takipçisi olacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.