Gazeteci Altınışık İzmit’te kitabını tanıttı

Gazeteci Altınışık İzmit’te kitabını tanıttı

   Gazeteci Osman Altınışık, 15 temmuz darbe teşebbüsü’nü konu alan “246 Kurtuluş Destanı” isimli kitabını, İzmit Kamu Hizmetleri...

 

 

 

Gazeteci Osman Altınışık, 15 temmuz darbe teşebbüsü’nü konu alan “246 Kurtuluş Destanı” isimli kitabını, İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonla Kocaelilere tanıttı.

Uzun yıllar gazetecilik yapan ve Türkiye’nin tanınmış gazetecileri arasında bulunan Sabah Gazetesi’nin Ankara Müdürü Osman Altınışık, İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonla Kocaelililere tanıttı. İzmit Ramada Otel’de gerçekleşen programa, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Ruhi Karaalp, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Uluçınar Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Yıldız,  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca,  AK Parti eski il başkanı Mahmut Civelek, gazeteciler ve çok sayıda Kocaelili katıldı. Gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Ruhi Karaalp, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine vurgu yaprak, “15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandı. Milletin parasıyla alınmış silahlar ile devlet ele geçirilmeye çalışıldı. Ancak, güvenlik güçlerimize, vatanını seven milletin birliğine ve beraberliğe sevdalı inançlı yürekler sayesinde kalkışma bertaraf edildi” dedi.

“ÜLKEMİZ DİMDİK AYAKTA!”

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin hain bir darbe girişimi olduğu vurgulayarak, “Buradaki amaç, birliğimizi ve ülkemizi yok etmekti. Tüm halkımız bu girişime karşı duyarlılığını gösterdi, bu kalkışmanın ne denli hain bir girişim olduğunu gösterdi. Canları pahasına bu girişim engellendi. Aynı zamanda gazeteciler de büyük emekler sarf ettiler. Ben halkımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Osman Altınışık’a da böyle bir arşiv kitabı için teşekkür ederim. O gece bu kitap sayesinde hafızalarımızdan silinmeyecek” ifadelerinde bulundu.

GAZETECİLERE PLAKET VERİLDİ

 

Gerçekleşen programda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde görevlerini yapan gazetecilere çalıştıkları kurumları adına plaketleri takdim edildi.  Gazeteci ve yazar Osman Altınışık, plaket töreninin ardından yaptığı konuşmada, “bu kitabı ben yazmadım. Bu kitabı Türk halkı yazdı. Ben sadece not aldım ve arşivlere girmesini sağladım. Bu kitabın yazarı Türk halkıdır” dedi. Osman Altınışık, kitabını anlattıktan sonra konuklara imzalı kitabını takdim etti. Misafirler, Altınışık’ın kitaplarına yoğun ilgi gösterdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.