Fabrika yangını olayında yeni gelişme
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği fabrika yangınıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 1 kişinin ise hastanede tedavisinin sürdüğü bu nedenle adliyeye sevk edilmediği öğrenildi.
Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste cumartesi sabahı saat 09.00 sıralarında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve fabrikanın büyük bir kısmını etkisi altına aldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alınabilen yangında, 6 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden Esma Dikan (65), Hanım Gülek (65), Şengül Yılmaz (55), Nisa Taşdemir (17), Tuğba Taşdemir (18) ve Cansu Esatoğlu (16) pazar günü gözyaşları içinde toprağa verildi.
KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında, olayın hemen ardından kaçtığı tespit edilen iş yeri sahibi Kurtuluş Oransal, aracında valizlerle birlikte Yalova’da yakalandı. Oğlu İsmail Oransal ve yeğeni Altay Ali Oransal ise yurt dışına kaçmaya çalışırken Tekirdağ’da gözaltına alındı.Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Kurtuluş Oransal’ın eşi Aleyna Oransal ve Gökberk isimli şahsın birlikte yetkilisi olduğu başka bir şirketin, patlamanın gerçekleştiği üretim alanıyla doğrudan bağlantılı olduğunu tespit etti. Bu tespit üzerine her iki isim hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.Toplamda 11 şüpheli emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.
SORUMLU YÖNETİCİLER DE GÖZALTINDA
İş yeri sahibi ve yakınlarının yanı sıra fabrikada yönetici ve vardiya amiri olarak görev yapan, ayrıca şüphelilerin kaçmasına yardım ettikleri belirlenen G.B., G.G., H.E., A.O.A., O.Y. ve Ö.A. da gözaltına alınarak emniyete götürüldü.Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, bugün öğle saatlerinde Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.Yangında yaralanan ve hastanede tedavisi süren T.Y.’nin ise fabrika içindeki sorumluluğu nedeniyle şüpheli olarak değerlendirildiği ancak sağlık durumu nedeniyle henüz adliyeye sevk edilemediği öğrenildi.
OLAYIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler sürüyor. Olay yeri inceleme ve bilirkişi ekiplerinin hazırlayacağı raporun, soruşturmanın seyrini belirlemesi bekleniyor.Yetkililer, fabrikanın iş güvenliği koşulları ve çalışma standartlarına uygunluğu konusunda detaylı teknik analiz yapıldığını bildirdi.
Kocaeli genelinde büyük üzüntüye neden olan olayla ilgili bölge halkı, ihmal iddialarının tüm yönleriyle aydınlatılmasını bekliyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.