Esnafın yanındayız halkın arsalarını sattırmayız!

Esnafın yanındayız halkın arsalarını sattırmayız!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca BM aralık toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede esnaf için verdiklerini önergenin ret edildiğini hatırlatıp, “Yanlarındayız” dedi. Komisyona sevk edilen arsa satışını karşı duracaklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediye Meclisi aralık toplantısı sonrası İlçe Örgütü ve Darıca BM CHP Grubu adına yaptığı yazılı değerlendirmede bazı esnaf gruplarına nakdi destek için verdiklerini önergenin ret edildiğini hatırlatıp esnafın yanında yer aldıklarını ve almayı sürdüreceklerini söyledi. Toplantıda gündeme gelen arsa satışında da arsaların halka ait olduğunu kaydeden Aktaş, “Komisyona havale edilen bu maddeyi gerek komisyonda gerekse gündeme geldiğinde en sert şekilde eleştireceğiz” dedi.

 

KARAKUM’A RAHMET AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

 

Başkan Gökhan Aktaş yazılı değerlendirmesinde ilk olarak Covid-19 ile mücadele ederken virüse yakalanıp hayatını kaybeden ve meclisin gerçekleştiği gün toprağa verilen Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp uzmanlarından Doktor Mehmet Karakum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı dileyerek başladı. Başkan Aktaş, “Bu vesile ile Covid19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza rahmet, tedavi gören tüm yurttaşlarımıza ise Allah’tan acil şifalar dilerim. İnşallah tüm insanlık adına bu zor zamanlardan kurtulur ve yine normal yaşam koşullarımıza en kısa sürede kavuşuruz” dedi.

İKİ ESNAF GRUBU İÇİN ÖNERGE VERDİK

Geçtiğimiz ayki saha çalışmalarında, esnaf ziyaretlerinde pandemiden ekonomik olarak en çok etkilenen esnaf grubunun başında kıraathane ve kantin işletmecilerinin geldiğini tespit ettiklerini kaydeden Aktaş, “Salgın nedeniyle yaklaşık 10 aydır ticari kazanç elde edemeyen kıraathane ve kantin işletmelerinin sahiplerine destek olmak adına CHP grubu olarak meclis gündemine alınması için yazılı önerge verdik. 

https://www.gebzehaber.net/chp-magdur-esnaf-icin-6-ayda-9-bin-lira-istedi-68843h.htm

VATANDAŞIN YANINDA OLMASINI BEKLERDİK

Ancak;  maalesef Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve AKP meclis üyelerinin ret oylarıyla gündeme dahi alınmadı,  her defasında ortak akıldan bahseden başkan bırakın birlikte yönetmeyi bir öneriyi gündeme bile almaktan aciz. Bütçe olmamasından yakınan belediye başkanının, ‘Parayı nerden bulacağız’ deyip, başka yeri adres göstereceğine bu zor zamanlarda vatandaşın yanında olmasını beklerdik. 

YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Her şeyin güllük gülistanlık olduğu yerde başkalığı herkes yapar önemli olan bu zor şartlarda vatandaşının yanında olmaktır. Muhalefet görevimiz gereği sahada gördüğümüz sorunları kamuoyuyla paylaşmaya hem yurttaşlarımızın hem de  Darıcalı esnafmızın yanında olmaya onların sesi olmaya  ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

BAHANELERLE HAKLI

GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

Meclis toplantısının gündem maddelerinden birinde yine arsa satışı olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş konuya dair şu değerlendirmede bulundu:  “Geçtiğimiz aylarda ibadethanelerinde içinde bulunduğu torba şeklinde sunulan arsa satışlarından sonra bu ay yine toplam altı adet parsel ve toplamda 8 bin metrekare civarı arsa satışı gerçekleştirmek isteyen belediye başkanı ve AKP meclis grubu; meclis üyemiz Selim Özcan’ın neden sürekli arsa satışı yapıldığına dair sorusu üzerine çeşitli bahaneler ileri sürerek yapacakları satışı haklı göstermeye çalışmıştır.

ARSALAR HALKIN MALIDIR

CHP Meclis Grubu olarak bu satışların karşındayız. Komisyona havale edilen bu maddeyi gerek komisyonda gerekse gündeme geldiğinde en sert şekilde eleştireceğiz. Bizler biliyoruz ki bu arsalar Darıca Halkına ait mallardır, satmak sen son çare bile olmamalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.