CHP mağdur esnaf için  6 ayda 9 bin lira istedi

CHP mağdur esnaf için 6 ayda 9 bin lira istedi

Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu pandemi sürecinin mağdur ettiği esnaf gruplarına altı ay boyunca aylık 1500 TL maddi yardım önerdi. Başkan Bıyık, Kaymakamlığı adres gösterirken önerge oy çokluğuyla ret edildi

darica-bm-2020---5.jpg

 

Darıca Belediye Meclisi’nde yılın son toplantısı olan aralık ayı olağan toplantısında CHP Grubu iki ayrı önergede dört öneride bulundu ancak sonuç alamadı. CHP Grubu pandemi sürecinin mağdur ettiği esnaf gruplarına altı ay boyunca aylık 1500 TL maddi yardımı

darica-bm-2020---9.jpg

Grup Sözcüsü Selim Özcan’ın şahsında önerdi. Başkan Bıyık, Kaymakamlığı adres gösterirken önerge oy çokluğuyla ret edildi. CHP Grubu, 11 Mart 2020’den bugüne gerek ülkemiz gerek dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 sürecinin sosyal ve ekonomik alanda ağır tahribatlar yarattığını kaydedip şu önerilerde bulundu:

TOPLAM 9 BİN LİRA

Darıca sınırları içerisinde faaliyet gösteren kıraathane, kantin işletmesi, berber/kuaför ve benzeri küçük ölçekli esnafımızın yaşamış olduğu zor zamanlarda onlara destek olmak adına altı ay boyunca aylık bin 500 TL maddi destek sağlanması,

YURTTAŞIN FATURALARI ÖDENMELİ

Darıca sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın başvuru yapmaları halinde bu kış günlerinde onlara destek olmak adına doğalgaz, elektrik ve su faturalarının belediyemiz sosyal yardımlar bütçesinden karşılanmasının ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza faydalı olacağı düşüncesindeyiz.

ONLİNE OYUN VE EĞİTİM

Pandemi döneminde kapanan kreş ve benzeri eğitim kurumlarında mağdur olan çocuklarımıza ve onların ailelerine destek olabilmek adına online oyun ve eğitim ortamı yaratılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu bağlamda CHP Grubu olarak önergemizin meclis gündemine alınarak oylanmasını talep ediyoruz.”

BELEDİYEYİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık önerge maddelerine verdiği yanıtta bilgi evlerinde online olmak kaydıyla eğitim ve oyun hizmetinin verildiğini hatta yakında online ortamda tiyatroya yöneleceklerini belirtip CHP’li meclis üyelerini belediyeye ait sosyal medya mecralarından etkinlikleri takibe davet etti.

HÜKÜMETİ KAYNAK

KAYMAKAMLIĞI ADRES GÖSTERDİ

Pandemi sürecinin mağdur ettiği vatandaşlara yönelik belediyenin sosyal yardımlarının zaten olduğunu kaydeden Bıyık esnafa nakdi destek talebine dairse özetle, “Büyükşehir belediyemizin il genelinde esnafa yönelik maddi desteği olacak. Öte yandan esnafa nakdi destek Hükümet konusu. Çok aşırı mağduriyet yaşayan esnaf varsa Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı marifetiyle destek olunur” dedi.

ADA ISRAR EDİNCE OYLATTI

Başkan Bıyık bu önergeyi onaya bile sunmadan gündemden tamamen kaldırmak istedi ancak CHP Belediye Meclis Üyesi Erol Ada ısrar edince gündeme alınıp alınmamasını onaya sundu. Önerge AKP’li meclis üyelerinin ret oyuyla, ret edildi.

İNTERNET, ELEKTRİK, ATM YETERSİZ

CHP Grubu’nun bir diğer önergesi Bayramoğlu Mahallesi’ni merkezine alarak ilçenin sorunlarına dair oldu: “Özellikle ilçemizin daha önce yazlık olarak kullanılan fakat son yıllarda sürekli yaşanılan bölgesi olan Bayramoğlu Mahallesi olmak üzere tüm mahallelerimizde internet ve elektrik altyapısının yetersizliği ve banka ATM’sinin olmayışından yurttaşlarımız mağduriyet yaşamaktadırlar. Ayrıca Bayramoğlu Mahallemizde bazı sokak numaralarının yanlışlığından dolayı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu genel problemlerin bir an önce çözüme kavuşması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır, var ise nelerdir? Tarafımıza sözlü ve yazılı cevap verilmesini talep ediyoruz.”

Muzaffer Bıyık, CHP Grubu’nun bu önerisini ise internet probleminin ilçe geneline yaşandığını hatırlatıp oylatmaya dahi gerek görmeksizin ret etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.