Eskihisar’da tahsis Aksoy’a niyet Yavuz’a kısmet

Eskihisar’da tahsis Aksoy’a niyet Yavuz’a kısmet

2018’de dönemin Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaretinde okul yerinin belediyeye tahsisinde Milli Eğitim’in geciktiğini söyleyen Muhtar Tayfun Özcan aynı konuyu üç yıl sonra günümüz Valisi Seddar Yavuz’a da aktardı. Yavuz, “Tahsisi hızlandıracağız” dedi

Eskihisar’da tarihten günümüze miras olan ama atıl konumdaki Eskihisar Kalesi ve Osman Hamdi Bey Evi ile birlikte kaderine terk edilen okula ne olacağı, belirginleşmeye başladı. Eskihisar Köyü Muhtarı Tayfun Özcan bir süre önce Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u İzmit’te ziyaret etmiş, ziyaretin ana gündem konusu İzmit Körfezi’nde balık avı sahalarının daralması olmuştu.

https://www.gebzehaber.net/korfezdeki-balik-yasagi-krizinde-vali-yavuz-devrede-71824h.htm

 

aksoya-ziyaret-001.jpg

Muhtar Özcan ziyarette mahallenin (köyün) diğer konu ve sorunlarını da görüştüklerini kaydetti. Özcan, 2018’de dönemin Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaretinde Eskihisar’daki eski okulun bahçesine GESMEK binası için Milli Eğitim’in tahsisi geciktirdiğini söylemişti. Özcan üç yıl aradan sonra günümüz Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a da aynı sorunu tekrarladı. Özcan, “Valimiz Seddar Yavuz, tahsisi hızlandıracağını söyledi” dedi.

YENİ OKUL BELEDİYE

BLOKLARININ ORAYA

Özcan hayli hasarlı binanın yıkılacağını, lojmanının ise imam evi olarak değerlendirilmesini isteyip, “Okul faal olduğunda mahallemizden 13-15 öğrenci gidiyor, birleştirilmiş sınıflarda eğitim görüyordu. Milli Eğitim’in yeni bina müfredatına göre 5 bin metrekareden düşük arsası olan yerlere okul yapılmıyor. Bizim arsamız 2 bin 700 metrekare. Yeni okul binası ise İstasyon’a doğru giden Eskihisar Caddesi üzerine, belediye bloklarının yakınına yapılacak” diye konuştu.

KALEYİ VALİLİK

MÜZEYİ BELEDİYE

Özcan ve Sarı’nın Vali Yavuz’u ziyaretinde atıl durumdaki Eskihisar Kalesi ile Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi de gündeme geldi. Muhtar Özcan, Eskihisar Kalesi’nin revize ihalesinin Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile ise Gebze Belediyesi’nin ilgileneceğini kaydetti.

 

eskihisar-okul-1.jpg

Eskihisar’da harabe haldeki eski okulun yerin tahsisi yıllardır belediyeye yapılmadı.

eskihisar-okul-2.jpg

Okul binasının yıkılıp yerin belediyeye tahsisi halinde, GESMEK kurs yeri olarak da kullanılacak proje hazır, uygulanmayı bekliyor.

 

eskihisar-okul-3.jpg

Muhtar Tayfun Özcan, okulun lojmanını da imamevi olarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.