Körfez’deki balık yasağı  krizinde Vali Yavuz devrede

Körfez’deki balık yasağı krizinde Vali Yavuz devrede

İzmit Körfezi'nde limanlar, iskeleler, gemi güzergahları ve manevra yerleri, köprü ayakları gerekçeli avlanma sahası darlığı çok sayıda balıkçıyı mağdur ederken Tayfun Özcan ve Ali Sarı, Vali Seddar Yavuz'a konuk oldu. Çözüm için ilk adım atıldı

Gebze’de geçtiğimiz haftanın önemli gündem gündem maddeleri arasında yer edinen, ulusal basında da haber konusu edilen avlanma sahası darlığı ve yasaklarında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz devreye girdi. Vali Yavuz önceki cuma günü Eskihisar Köyü Muhtarı Tayfun Özcan ile Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı’yı makamında ağırladı. Vali Yavuz’un konuya dair Vali Yardımcısı Ali Ada’yı görevlendirdiği; Ada’nın en kısa sürede Deniz Polisi, İl Tarım Müdürlüğü ve diğer ilgili kamu kurumlarının yöneticileriyle il geneli su ürünleri kooperatifleri başkanlarını bir araya getireceği öğrenildi.

Muhtar Özcan ve Başkan Sarı görüşmeden gazetemize yaptıkları değerlendirmede Vali Yavuz’un konuya yaklaşımından çok memnun kaldıklarını belirtip ilgisinden ötürü teşekkür ettiler. Başkan Sarı, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği’nin Darıca, Gölcük, Körfez, Kefken, Bağırganlı, Gemlik Kurşunlu, Karacabey Kurşunlu, Sakarya Yenimahalle, Düzce Akçakoca, Melenağzı dahil olmak üzere 11 kooperatifin bir araya geldiği bir birlik olduğunu kaydetti. Sorunun çok geniş bir kesimi aileleriyle birlikte ilgilendirdiğini belirten Ali Sarı, “Kısa süre içinde çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.