Eşi komalık etti!

Eşi komalık etti!

Gebze’nin Mevlana Mahallesi’nde eşi tarafından kafasına sopayla vurularak dövüldüğü öne sürülen Kibariye S taburcu edildi. Acılı anne baba BİMER’e şikâyette bulundu.

Kadına yönelik şiddette yürek burkan vakalardan biri Gebze’nin Mevlana Mahallesi’nde yılbaşı gecesi yaşandı. İddiaya göre eşi Selim S. tarafından feci şekilde dövülen 25 yaşındaki iki çocuk annesi Kibariye S., 20 günü aşkın süre Fatih Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tutuldu. Ardından Farabi Devlet Hastanesi’ne sevk edilen talihsiz kadın buradan önceki gün taburcu edildi. Kişisel hiçbir ihtiyacını karşılayamaz haldeki Kibariye S, anne ve babasının olduğu eve yerleşti.
İKİ ÇOCUĞU İÇİN KATLANDI 
Kibariye S’nin babası Salahattin Gezgin ve annesi Kıymet Gezgin; 10 yıl önce henüz çocuk yaşlardayken görücü usulü evlenen kızlarının son dört senedir eşinden şiddet görmeye başladığını söyledi. Acılı anne ve baba, “Hatta bir keresinde üçüncü kattan aşağı atıldı. Kızımız tüm bu şiddet ve zulme iki çocuğu için katlandı. Eşi kızımın bizle görüşmesini de istemezdi. Yılbaşı gecesi ise annesiyle telefonla görüştüğü gerekçesiyle demir sopayla kafasına vurarak dövdü. Ardından hastaneye götürüp yüksekten düştüğünü söylemiş. Bizim de sonradan haberimiz oldu” diye konuştu.
BİMER’E BAŞVURDU 
Baba Salahattin Gezgin kızının eşinden şikâyetçi olmak için Yenikent Mahallesi’ndeki Mutlukent Polis Merkezi’ne gittiklerini ancak ifadelerinin bile alınmadığını söyledi. Bunun üzerine Başbakanlığa bağlı BİMER’in 150 numaralı telefon hattını aradıklarını, il merkezinden görüştüğü yetkililerin kendisine dönüş yapacağını ve konuyla ilgileneceğini söyledi.
KANAMA TESPİT EDİLDİ 
Kibariye S, hastaneye sevk edildiğinde tanı olarak intraserebral hemoraji (kopmuş bir kan damarından beyne doğru gelen bir kanama) kondu. Yine aynı raporda vaka, ‘yüksekten düşme’ olarak tanımlandı. Harici muayenede sol permenbital ekimoz (herhangi bir travma nedeniyle ortaya çıkan, cilt altındaki kılcal damarların hasar almasıyla kanın cilt altına sızması) tespit edildi: “Takip ve tedavisinde sorun yaşanmayan hasta öneri ve uyarılarda bulunularak poliklinik kontrolüne çağrılarak taburcu edildi.” 
YENİ DOĞMUŞ BEBEK GİBİ
Anne Kıymet Zengin ise hastaneden taburcu olduklarında doktorun kendilerine, “Kızınıza artık yeni doğmuş bir bebek gibi bakacaksanız” dediğini kaydetti. Kızlarının durumuyla yıkılan aile yakında boşanma davası açmak için de harekete geçeceklerini belirtti. Üçü kız biri erkek dört çocuk babası çift kızlarının yasal hakları için tüm mücadeleyi vereceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)aile-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.