Erdoğan ABD’de konuşurken protesto edildi! Salon karıştı

Erdoğan ABD’de konuşurken protesto edildi! Salon karıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta müslüman toplumunun temsilcilerine hitap ettiği sırada protesto edildi. Protestoculardan en az ikisinin PKK'lı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta müslüman toplumunun temsilcilerine hitap ettiği sırada protesto edildi. Protestoculardan en az ikisinin PKK'lı olduğu tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti kapsamında New York şehrinde Müslüman toplumuyla buluşma programında konuşma yaparken protesto edildi.

Edinilen bilgiye göre; Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, Erdoğan konuşmasına başladıktan birkaç dakika sonra bir kişi pankart açmak istedi. Çıkan arbedede, birkaç kişinin salondan yaka paça çıkarıldığı görüldü.

Erdoğan'ın arbede sırasında konuşmasına ara vererek salondakilere “Sakin olun” dediği duyuldu.

Toplantının yapıldığı New York Times Meydanı'ndaki Marriott Marquis otelinin güvenlik görevlilerinin de müdahale ettiği olayda, salondaki katılımcıların da salondan çıkarılan protestocuya vurdukları görüntülere yansıdı.

Erdoğan konuşmasına devam ettikten bir süre sonra salondan bir başka protestocunun yaka paça götürüldüğü görüldü. Bu protestocunun da Erdoğan'ı dinlemeye gelenlerin yumruklarına hedef olduğu kameralara yansıdı.

“KİM BUNLAR”

Kürsüde beklemeyi sürdüren Erdoğan, protestonun ardından “3-5 kendini bilmez, 3-5 salon teröristine bu toplantıyı feda etmeyelim” dedi.

Olay sırasında Erdoğan’ın danışmanlarına “kim bunlar, pankartta ne yazıyor?” diye sorduğu öğrenildi.

EN AZ 2’Sİ PKK’LI

Protestoculardan en az ikisinin PKK’lı olduğu tespit edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.