Erdim, ebeveynlere çocuklarla doğru iletişimin ipuçlarını verdi

Erdim, ebeveynlere çocuklarla doğru iletişimin ipuçlarını verdi

Büyükşehir’in Ailem Kocaeli Buluşmalarına katılan aile danışmanı Erdim, anne ve babalara çocuklarıyla kuracakları iletişime yönelik çok önemli ipuçları verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aileye ve çocuklara yönelik verdiği hizmetlere her daim bir yenisini daha ekleyerek yoluna devam ediyor. Televizyon programcısı ve yazar Bekir Develi ile kadın, aile ve çocuk alanlarında çeşitli çalışmaları ile tanıdığımız yazar Saliha Erdim, ‘Ailede Anlayışlı ve Anlaşılır Olmak’ konusuyla Kandıra’da yaşayanlarla buluştu. Kandıralıların yoğun ilgisi ile geçen söyleşi yaklaşık 3 saat sürdü. Aile danışmanı olan ve sosyal medyada da herkes tarafından tanınan Saliha Erdim, ‘’Aile dünyaya gelmemizin eşiği, insan olmamızın beşiğidir’ ifadesini kullanarak dikkat çekti.

 

DOĞRU ALIŞKANLIKLAR EDİNMEK GEREKİR

Saliha Erdim sözlerinde aile kurumunun insan hayatındaki önemine vurgu yaptı. Erdim, "Her şey önce insanın kendisinde var olmalı ki, o bünyede kök salsın. Doğru ve anlamlı bir hayat, doğru alışkanlıklarla ortaya çıkar. Anlamak ve anlaşılır olmak en başta kişinin kendisine yaptığı bir iyiliktir. Anlamak, insan ilişkilerinde karşılıklı iletişimin formülüdür’’ dedi.

 

AİLEDE ANLAYIŞLI VE ANLAŞILIR OLMAK

Ailede anlaşılır olmanın önemine değinen Erdim, "Çocuk, ilk insan ilişkisini annesiyle öğrenir, ondan sonra babası, kardeşleri ve diğer yakınları devreye girer. Hayatı boyunca kullanacağı pek çok değeri çocuk ailesinde görür, yaşar ve öğrenir. Bunlardan birisi de ailede anlayışlı ve anlaşılır olmaktır" dedi.  Tüm değerlerin aileden geldiğini aktaran Erdim, "Bir insanın hayatı boyunca ona duruş kazandıran tüm değerleri, önce ailede yaşanırsa ahlaka dönüşür ve sadece ailede değil, gittiği yerde onunla bulunur. O sebeple çocuğun kendisinden bekleneni yapması hem aile bireylerine hem de topluma karşı kendisini ne kadar güvende, değerli ve dengede hissettiğiyle çok yakından ilişkilidir. Bir çocuğun dengesi ailede şartsız sevgi ve saygı görmesi, aile içerisinde ilgi ve paylaşımın yaşanmasıyla mümkündür." ifadesini kullandı.

 

AİLEM KOCAELİ BULUŞMALARI

Ailem Kocaeli Buluşmalarının dördüncüsünün gerçekleştiği programa katılan Kandıralı ebeveynler söyleşiyi dinlerken, çocuklar da özel güvenli alanlarda yüz boyama, figür boyama, eğlenceli atletizm gibi etkinliklere katıldı. Söyleşide yazar Saliha Erdim, anne ve babalara tavsiyelerde de bulundu. Erdim, "Çocuğun sevgiyi dolu dolu anne babasından görmesi, kendisini değerli hissetmesi çok önemlidir. O yüzden hayatta anlayışlı ve anlaşılır olmak bir neticedir. Çocuk ailede ne gördüyse, kendisine nasıl davranıldıysa, yetişkin olduğunda bu algısını olduğu gibi topluma yansıtacaktır. Anlayışlı anne baba çocuğun da anlayışlı olmasına zemin hazırlar. Dolayısıyla ailemiz ve toplumumuz için en önemli alışkanlıklardan birisi de anlayışlı ve anlaşılır olmaktır" açıklamasını yaptı. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi için Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü 318 27 25 nolu telefonu arayabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.