Halil Yeni

Halil Yeni

Enver Karahan ve ‘’Bir yanılsamanın Tragedyası’’

Enver Karahan ve ‘’Bir yanılsamanın Tragedyası’’

1983 yılında İzmir’de doğdu Enver Karahan. 2017'den beri Kocaeli'nde yaşıyor.

Yazmaya yirmili yaşların başında okuduğu kitaplardan küçük küçük notlar alarak başladı. O küçük notlar zamanla şiire, öyküye dönüştü. Bu yazım ve yaratım serüveni aralıksız devam edince yazmak bir hayat biçimi halini aldı.

Nâzım Hikmet, Ahmed Arif ve Nihat Behram onda etki bırakan ilk şairlerdi. Öykü ve roman türünde ise; Yaşar Kemal, Sait Faik, Tezer Özlü, Dostoyevski, V. Hugo onun için önemli isimler oldu.

İlk kitabı “Zamana Yenik Düşler” 2022 yılında Armoni yayınevi tarafından yayımlandı. 166 sayfadan oluşan kitapta serbest ölçüyle yazılmış 124 şiir yer aldı. Kitabında yer alan eserlerin bütünü için; “Şiirlerim, düşsel gezintilerimdir. Zaman, insan, yaşam, hiçlik ve varoluş kavramlarını temel alan şiirlerdir.’’ dedi.

Sanatını icra ederken her yazarın bir duruşu olması gerektiğini düşündü. Toplumsal hassasiyetleri göz ardı etmemek gerektiğini söylerken, yazarın kendini tekrar etme durumuna düşmeden özgün ürünler sunmasını dile getirdi.

Ve tüm bu düşünce ve birikimin üzerine ‘’Bir yanılsamanın Tragedyası’’ adlı öykü kitabı yakın zamanda, Liman Kültür yayınevi tarafından yayımlanarak raflarda ki yerini aldı.

Deneme tarzı kaleme aldığı öykülerinde şiirsel bir dil kullanan Karahan, kaygı ve ruhsal çöküntülerin oluşturduğu insan hallerine odaklanırken, toplumsal sorunların yaşam üzerinde yarattığı olumsuzluklara da değiniyor.

İlk öyküsünde depremin sarsıcı etkisine yer veren yazar, yaşadığımız o büyük felaketi kelimelerle çiziyor. İmgesel bir dil kullanan yazar, okuru elinden tutup o acı dolu, karanlık günlere götürüyor. Öyküdeki ana karakterin yaptığı vicdan muhasebesi, toplumun olmasa da karakterin kurtuluşu olurken, yazar herkesi kendinden yola çıkmaya, içsel bir hesaplaşmaya davet ediyor.

Peki Enver Karahan kimdir?



1983 yılında İzmir’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimine devam ediyor. “www.besincisanat.com” adresli (Beşinci Sanat) Edebiyat, Kültür ve Sanat sitesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmenliğini yapıp, öykü, şiir ve inceleme yazıları yazıyor. Yazları çeşitli dergilerde/edebiyat sitelerinde yada derleme kitaplarda yayımlanıyor. Halen Kocaeli’nde yaşamını sürdüren Karahan, evli olup Öykü adında bir kız çocuğuna sahip.

Kendisine sanat ve edebiyat çalışmalarında başarılar diliyor, kitabının uzun soluklu bir yolculuğa çıkmasını temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 2725 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi