Engelliye seyahat özgürlüğü Beyazay’ın önerisiyle geldi

Engelliye seyahat özgürlüğü Beyazay’ın önerisiyle geldi

İlimizde yüzde 70’in üzerinde raporu olan engellilerin toplu taşıma araçlarına tek başına binememelerine yönelik seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, kanunda karşılığı olmayan Büyükşehir uygulaması Beyazay Kocaeli’nin önerisiyle tarih oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde kanunda karşılığı olmayan ve engellilerin seyahat özgürlüğünü engelleyen bir uygulama tarih oluyor. İlimizde yüzde 70’in üzerinde raporu olan engellilerin toplu taşıma araçlarına tek başına binememelerine yönelik seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, kanunda karşılığı olmayan Büyükşehir uygulaması Beyazay Kocaeli’nin önerisiyle resmen kalktı kalkacak.

STK ZİRVESİNDE DİLE GETİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Çayırova’daki sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda söz alan Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti özetle şunları kaydetti:

“Kocaeli’nde raporu yüzde 70’in üzerinde olan ve ücretsiz ulaşım kartlarında refakatli ibaresi yer alan engelli vatandaşlar otobüslere tek başına bindiğinde problem yaşıyor. Şoförler almak istemiyor, biz de bunun sebebini araştırdık. Önce Cumhurbaşkanlığı Seyahatler Kanunu’nu inceledik, sonrasında Büyükşehir Belediyemizin yönetmeliğine baktık. Uzun yıllar önce benim de başıma gelmişti, geçen hafta başka bir arkadaşımızın yine başına geldi. Şoför engelli vatandaşı otobüse almak istemiyor engelli vatandaşı. Gerekçe olarakta Kocaeli Büyükşehir belediyesi Yönetmeliği‘ni gösteriyor.”

3 ARALIK MÜJDEMİZ OLSUN

 

furkaaaaan.jpg

Bu konudaki eksikliği tespitle dosya hazırladıklarını ve sunacaklarını kaydeden Eşitti, “Kocaeli’nde engelli olmak bir şans, varolan aksaklıklar da ortadan kalkarsa Kocaeli herkes için ulaşılabilir bir Kocaeli olur. Sizlerden bu sorunun çözümünü 3 Aralık müjdesi olarak duymak istiyoruz” dedi.

ÖNCE TOPLANTIDA SONRA SOSYAL MEDYADA

 

mesaj-buu.jpg

KBB Başkanı Tahir Büyükakın talebi geri çevirmedi. Büyükakın, “Sizlere bu müjdeyi hemen veriyorum” diye konuştu.  Büyükakın, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da, tespit edilen aksaklığın çözümünün bir an önce halledileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.