En 'özel' trafik heyecanı

En 'özel' trafik heyecanı

Kocaeli'de jandarma ekipleri tarafından özel bireylere yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi. Parkurda hünerlerini sergileyen özel bireyler, hem trafik kurallarını öğrendi hem de eğlenceli zaman geçirdi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bireylere yönelik etkinlik düzenledi. "Trafik Hepimiz İçin" projesi çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, onlarca özel bireye trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinliğin ilk aşamasında dersliklerde Jandarma Astsubay Uzman Çavuş Serdar Zan tarafından teorik eğitim verildi. Etkinlikte, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Mehmet Serhan Aksoy ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Bedir de yer aldı.


UNUTULMAZ ANLAR YAŞADILAR 
Eğitimin içerisinde geçiş kuralları, ne zaman durulması gerektiği, kazalardan korunmaya yönelik neler yapılması gerektiği gibi birçok başlık ele alındı. Ardından özel öğrenciler jandarma köpekleri "Kor" ve "Dev" ile oynayıp, trafik şube ekiplerinin motosikletleriyle tur attı. Son olarak ise özel parkurda uygulamalı trafik eğitimine geçildi. Parkurda araçlara geçen özel bireyler bir yandan levhalara ve trafik denetimcisinin uyarılarına uyarken bir yandan da unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinliğin sona ermesinin ardından da katılım gösteren özel çocuklar, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Mehmet Serhan Aksoy’un elinden aldıkları sertifikalarına kavuştu.

 

aw773066-04.jpg

Haber: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.