En güzel kazın piştiği festival

En güzel kazın piştiği festival

İzmit’te düzenlenen festivalde Kars-Ardahan-Iğdır şehirlerinin yöresel ve kültürel değerleri tanıtılıyor. Vatandaşlar kaz başta olmak üzere kete, tandır, cağ kebabı gibi yörenin meşhur yemeklerini tatma imkânı buluyor.

İzmit’te Kars- Ardahan - Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali’nin açılışı yapıldı. Yörenin lezzetleri arasında yer alan kaz, cağ kebabı, kete, tandır, bal gibi ürünler vatandaşlara sunuldu. Farklı lezzetlerin tanıtımının yanı sıra yöresel oyunlar da oynandı. İnterteks fuar alanında kurulan stantlara vatandaşlar akın etti. Memleketi Kars olan ve programın açılışında konuşma yapan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Aziz Türk milletinin her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Allah devletimize, milletimize, bayrağımıza zeval vermesin. Bu vesileyle kanlarıyla bayrağımızı bayrak yapan, canlarıyla da toprağımızı vatan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YOĞUN KATILIM

Kars Ardahan Iğdır Vakfı ve Kocaeli Serhat İlleri Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Şenol Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, siyasi parti il ve ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.