Emekliler tüm taleplerine “Hayır” Diyenlere “Hayır” diyor

Emekliler tüm taleplerine “Hayır” Diyenlere “Hayır” diyor

Emekli-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Gül referandumda “Hayır” tavırlarının gerekçelerini açıkladı. Emekli-Senli emekliler kısaca her taleplerine “Hayır”...

Emekli-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Gül referandumda “Hayır” tavırlarının gerekçelerini açıkladı. Emekli-Senli emekliler kısaca her taleplerine “Hayır” diyenlere “Hayır” diyor. Dedi.

DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası; Emekli-Sen, Gebze’de referandumu konu edinen bir toplantı düzenledi. Genel Sekreter Hüseyin Gül özetle, emeklilerin ve emekçilerin her taleplerine hayır diyen iktidarın bu sefer, “Evet” deyin tavrına karşı “Hayır” diyor.

Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek ve yönetiminin ev sahipliğindeki toplantıya 13 Kasım 2016’da gerçekleşen olağanüstü kongrede seçilen yönetimde yer alan Emekli-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Gül, Emekli-Sen İzmir Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve şube üyesi eşi Esma Yılmaz, sendikanın İstanbul Esenyurt temsilcisi Ahmet Özdemir, ÖDP Kocaeli İl eski Başkanı Osman Bahçeci (soldaki) ve son yerel seçimde CHP’den Gebze Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Yüksel Genç, Birleşik Haziran Hareketi’nin Kocaeli yapılanmasında yer alan Hamzet Irmak. ÖDP Gebze İlçe eski Başkanı Recep Karadeniz katıldı. Toplantı Emekli-Sen Gebze Şubesi lokalinde hep birlikte edilen mütevazı kahvaltı ile başladı. Ardından BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde Hüseyin Gül ve Ahmet Özdemir’in referanduma ilişkin sunumuyla devam etti. Toplantıda Emekli-Sen’in, ‘Hayır’ gerekçeleri şöyle sıralandı:  “Emeklilerin sorunları büyüyor. Hak kayıplarımız sürüyor. Yasaklarla, baskı ve ölemlerle herkes gibi emekliler de susturulmaya çalışılıyor. Emeklilerin gelecek fermanını Dünya Bankası yetkilileri yazıyor, iktidarlar uyguluyor. ‘Bunlar hizmet üretmiyorlar, bütçeden daha az pay almalılar’ diyorlar. Ülkeyi yönetenler, bankaların verdikleri promosyonu, kendileri verecekmiş gibi bizleri kandırmaya çalışıyorlar. OHAL’le, başkanlık sistemi için milyonlarca emekliye ‘Evet’ dedirtmeye çalışıyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, ‘Kendinizi kandırabilirsiniz ama bunca feleğin çemberinden geçmiş emeklileri kandıramayacaksınız. Size sözümüz kocaman bir ‘Hayır’ dır.

YENİ TASLAKTA EMEKLİ, EMEKÇİ YOK

 

Emekli-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Gül, emekliler olarak taleplerine de aktardıkları toplantıda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraf olarak masaya alınmaları gerektiğini, bin 500 – 2 bin TL gibi emekli maaşlarıyla zor koşullarda yaşamaya zorlanan emeklilerin maaşlarının iyileştirmesini istediklerini belirtip, “Yeni Anayasa taslağında gerek emekçiler, gerekse emeklilere dair en ufak bir yenilenme, yapılanma olmaması da bugünkü duruşumuzda önemli etkenler arasında. Ülkemiz için tek adam uygulamasına da, emeklinin ve emekçinin bu derece yok sayılmasına da karşıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.