“Eğitimde Avrupa’yı hedefliyoruz”

“Eğitimde Avrupa’yı hedefliyoruz”

 Marmara Sürücü Kursları Federasyonu yeni yönetim kurulunu toplayarak görev dağılımı yaptı. Programda konuşan Federasyon Başkanı Ali Rıza Coşkun,...

 Marmara Sürücü Kursları Federasyonu yeni yönetim kurulunu toplayarak görev dağılımı yaptı. Programda konuşan Federasyon Başkanı Ali Rıza Coşkun, eğitimde Avrupa modelini hedeflediklerini söyledi.

 

07 Nisan 2006 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilen 2.olağan Genel kurulunda Marmara Federasyon Başkanlığına yeniden seçilen Ali Rıza Coşkun yönetim kurulu üyelerini Eskihisar’da toplayarak görev dağılımını yaptı. Süreçle ilgili bilgi veren Marmara Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Coşkun, Yeni değişen yönetmelik ve uygulamalar hakkında açıklamalar yaptı. Coşkun konuşmasında; “Federasyon olarak hedefimiz; Avrupa Birliği Ülkelerinde uygulanan eğitim ve sınav modelinin Ülkemizde de uygulanabilir hale getirilmesidir. Bu bağlamda Özel Öğretim Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmaktayız. Yeni değişen yönetmeliklerle birlikte, sürücü kurslarında donanımlı, bilinçli ve trafik kültürüne sahip bireylerin yetişmesine imkan sağlanmaktadır. Kursa devam etmeden ehliyet alma dönemleri kapanmıştır. Yeni okutulmaya başlanan “TRAFİK ADABI” dersiyle birlikte kursiyer, toplam 37 saat teorik ders ve toplam 16 saat ise direksiyon dersini almak zorundadır.(1 saatlik direksiyon dersi 50 dakikadır.) Böylece sürücü kurslarında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sınava hazır bir şekilde araç kullanmayı öğrenmektedirler. Akan trafikte eğitimlerini alan kursiyerler ayrıca gece şartlarında da araç kullanmayı öğrenmektedir. Sınavdan önce Kurs Müdürü ve Direksiyon Usta öğreticisi kursiyeri ön sınavdan geçirerek sınava hazır olup olmadığını ölçmektedir. Sınava hazır olmayan kursiyer ek eğitim alarak sınava hazırlanmaktadır. Direksiyon sınavlarının çok daha zorlaştığı yeni sistemde; Araç hakimiyeti olmayan, iki araç arasında park yapamayan, geri geri gidemeyen, yokuşta  dur-kalk yapamayan, emniyet kemeri takmadan araç kullanan, dönüşlerde sinyal vermeyen, yayalara yol vermeyen, hız kurallarına uymayan kursiyerler başarısız sayılmaktadır. Yeni uygulamalarla birlikte sürücü kursları olarak; Kurumsallaşma adına atılan önemli adımları destekliyor ve sektörümüze olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” Dedi.

Federasyon Başkanı Coşkun; “Stajyer ehliyetle ilgili yanlış bilgiler olduğunu söyledi.01 Ocak 2016 tarihinden sonra sertifikalarını ehliyete dönüştürenler stajyer sürücü olarak değerlendirilmektedir. Stajyer sürücüler araçta tak başlarına istedikleri yere, şehir içi, şehir dışına seyahat edebileceklerdir. Yanlarında birisinin olmasına gerek yoktur. Stajyerlik süresi ehliyeti aldıktan 2 yıl sonra bitmektedir. ilk 2 yıl içerisinde 3 kez kırmızı ışık,3 kez hız sınırı,3 kez yayalara, bisikletlilere yol vermeme, alkollü araç kullanma ve 75 ceza puanını bitirme gibi durumlarda ehliyet iptal edilecek ve yeniden almak için kurslara müracaat edilecektir. Stajyerlik, sürücülere kurallara uyma alışkanlığı kazandıracaktır.2 yıl boyunca trafik kurallarına tam uyan sürücüler artık bu kurallara uymayı alışkanlık haline getirecek ve diğer sürücülere de örnek olacaktır” dedi.

E- SINAV MERKEZİ KOCAELİ’DE….

Kocaeli’de e-sınav merkezi açılacağını da söyleyen Coşkun; “E-sınav merkezi Ankara, Eskişehir’den sonra şimdide Kocaeli’de açılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda e-sınav merkezi Mayıs ayı sonuna doğru hizmete girecektir. Artık 2-3 ay beklemeye gerek kalmadan, E-sınav merkezinde kursiyerlerimiz istedikleri zaman teorik sınava girebileceklerdir. Teorik sınavdan geçenler aynı anda sınav sonucunu öğrenebilecek ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Federasyon yönetimi olarak sektörümüzü en iyi noktalara taşımak, kursiyerlerimize en iyi şekilde eğitim vermek, trafik bilinci ve Trafik adabını tüm sürücülere benimsetebilmek ve  2020 yılı Trafik kazalarının azaltılması hedeflerini bir an önce yakalamak olacaktır.” Dedi.

Marmara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Yönetim Kurulu görev dağılımı ise şu şekilde yapıldı:

Başkan: Ali Rıza COŞKUN

 

Başkan Yardımcıları: Murat Aydın,    Bursa, Edip Yalçın, Bursa, Mehmet Kaçar,  Kocaeli, Okan Telaşeli, Balıkesir, Belgin Demirok,  Sakarya, Genel Sekreter: Leyla Yurdakoş,   Bursa, Sayman: Ahmet Sarıoğlu, Yalova, Denetleme Kurulu Başkanı: Hüseyin Yılmaz Kocaeli, Disiplin Kurulu Başkanı: Cemil Özağı, Çanakkale

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.