Ege kazan Bakangöz kepçe. Dedi ki: Datça

Ege kazan Bakangöz kepçe. Dedi ki: Datça

Ti Otomotiv çalışanı Uğur Bakangöz ve ailesi karavanla tatile beş sene önce başlamış. Pandemi öncesi iyi denk gelmiş. Ege’de gitmediği yer kalmadığını söyleyen Uğur Bakangöz, Şair Can Yücel ile özdeşleşeni beğenmiş: Bence Datça…

Tatil Hikayeleri – Aktan USLU

 

Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi? Uğur Bakangöz’ün söylediklerini okursanız, okuduktan sonraki kanaatiniz kuvvetle muhtemel, “Çok gezen” olacaktır. Ancak aslolan gezilerek edinilen deneyimin paylaşılması. Otomotiv çalışanı Uğur Bakangöz ve ailesi karavanla tatile beş sene önce başlamış. Pandemi öncesi iyi denk gelmiş. Ege’de gitmediği yer kalmadığını söyleyen Uğur Bakangöz, Şair Can Yücel ile özdeşleşeni beğenmiş: Bence Datça…

12 YILDIR Tİ OTOMOTİV’DE

37 yaşındaki Uğur Bakangöz, 12 yıldır Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Ti Otomotiv’de çalışıyor. 21 yıldır çalışma hayatının içinde olan Büyükgöz, bunun 17 senesini sendikalı geçirmiş. Diğer beş yıl yine Türk Metal’e Kocaeli Şubesi üzerinden üye. Ev kadını Ebru Bakangöz ile evli. Çift, 5 yaşındaki Almila ve 15 yaşındaki Tuana’nın anne babası.

PANDEMİ GÜZELLİĞİNDEN FAYDALANDIK

Uğur Bakangöz, Didim’e daha önceden de gidip Türk Metal Sendikası’nın buradaki tesislerinden indirimli faydalandı. Pandemi sürecinde bu sefer sendikanın konuğu olarak gitti. “Pandemi güzelliğinden faydalandık” diyen Bakangöz; Türk Metal Sendikası’nın Genel Başkanı Pevrül Kavlak ve Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke ile birlikte bu fırsattan faydalanmasını sağlayan tüm sendika yöneticilerine teşekkür etti.

CAN YÜCEL’LE ÖZDEŞLEŞMİŞTİ   

Karavanın getirdiği avantajla Ege Bölgesi’nin adeta altını üstüne getiren; gidilmedik yerini bırakmayan Bakangöz, en çok Can Yücel’le özdeşleşen yerini hayran kalmış: “Ege’de en çok Datça’yı sevdim. Sakin bir şehir. Denizi çok güzel. Emekliye ayrılınca ilk gideceğim yer olacak.”

Datça’da restaurant ve benzeri yerlerdeki fiyat tarifesinin orta gelir grubu bir ailenin haftada bir defa gitmesine elverişli olduğunu kaydeden Bakangöz, Bodrum’a da o kadar negatif bakmıyor: “Uç noktalarda uç fiyat uygulayan yerler var. Ben üç hafta süren Ege turumda akşam yemeği için dışarıya belki 3-4 defa gidiyorum. O durumlarda da ailecek gidilebilecek esnaf lokantalarını tercih ediyorum.

KARAVANA YER BİLE BAKTIK

Didim’de, Büyük Anadolu Resort Otel’de konakladıklarını belirten Bakangöz şöyle devam etti: “Otel konseptini zaten önceden biliyordum. Otelin çevresinde, trekking dediğimiz doğa yürüyüşünü seviyoruz. Otelin sol tarafında sahil boyunca giderek bir sonraki turum için karavana park alanları baktık. Karavan bizim evimiz gibi. İçinde çok mutluyuz. Çocuklarımız daha özgür.

Bizde karavan alışkanlığı 5 sene önce, 2017’de başladı. Malum, 2020’deki pandemi sürecinde mükafat gibi oldu. Karavan öncesi de tatil alışkanlığımız vardı. Yılda iki kez bir yerlere giderdik.”

 

101.jpeg

 

102.jpeg

 

103.jpeg

 

104.jpeg

 

bakangoz.jpg

 

**

 

“UZMAN” GÖZÜYLE ÖNERİLER

 

Didim Altınkum 30-45 yaş

arası orta gelir grubu aile yeri

 

 

Tatil alışkanlığı ve gezme hobisinden ötürü, tatil uzmanlarına parmak ısırtan bir deneyim edinen Uğur Bakangöz, deneyimlerini gazetemiz okurları ile de paylaştı.

“Didim’de Altınkum’u çok methettiler. Gittik. Denize girdim, denizi çok güzeldi. Öte yandan restaurant, kafe mekanları çok uygun fiyatlı. 15 TL’ye döner ekmek veya 150 TL’ye güzel bir menü yiyebiliyorsun. Yerli, tatilci, 30 – 45 yaş aralığı Türk Aileleri tarafından tercih edilebilir.

Didim’de Apollon Tapınağı’na gittik. Yılan saçlı kadını gördük. Çocuklarımı da, biraz tarih bilinci edinsinler diye götürüyorum öyle yerlere.

Didim’de Büyük Anadolu Otel’den Apollon Tapınağı’na taksiyle gittik. Gececilerin yatıp gündüzcülerin kalktığı saatlere denk geldi. Hiç zorlanmadan bulduk. Minibüsle gidip gelmeyi hiç düşünmedim. Zaten dört kişilik aileyiz. İki indi bindi, aynı fiyata gelirdi neredeyse.

Didim, yatırım yeri olarak tercih edilebilir. Benim ileride yatırım durumum olursa Datça’yı daha çok sevmeme rağmen Didim’i tercih ederim. Datça’dan bir dönüm parasıyla beş dönüm yer alabilirsin Didim’de. Ve yatırım yaparsam doğal gıdaları desteklemek amacıyla tarım, hayvancılık, yumurtacılık yapmak isterim.

Doğayla iç içe yaşamayı seviyorum, ailecek seviyoruz.

 

-019.jpgKİMSE BİLMEZ: “Biz kalabalığı sevmediğimizden Didim’de Altınkum’a gittik ama pek tercih ettiğimiz bir yer değil. Büyük Anadolu Otel’in sol tarafından ileride güzel bir plaj var. Fazla kimse bilmez. Otelden oraya yürüyerek giderdik. Sakin bir yer.”

 

**

 

Hekimoğlu’nun torunu

Terzi Fikri’nin akrabası

 

Aslen Ordu’nun Fatsa İlçesi eşrafından olan Uğur Bakangöz, Fatsa doğumlu Karadeniz’in efsanevi kahramanlarından Hekimoğlu’nun torunu. Yine Fatsa’nın efsanevi belediye başkanlarından Terzi Fikri’nin (Fikri Sönmez) akrabası. Samsun Kulis Haber’in sitesinden aldığımız fotoğrafaki Hekimoğlu; Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenecek olan Hekimoğlu’nun dünya prömiyerinde sahne alacak olan Hekimoğlu’nun köylüsü Hasan Gençay.

 

hekimoglu.jpg

 

terzi-fikri.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.