EDS, Kocaeli'nin sorunlarını çözecek!

EDS, Kocaeli'nin sorunlarını çözecek!

Kocaeli’nin huzur ve güvenliği için birçok konunun görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleşti. Toplantı'da konuşan Yavuz, bir süre önce faaliyete geçen EDS'lerle ilgili olarak “EDS, Kocaeli'nin sorunlarını çözecek” dedi.

Vali Yavuz şunları ifade etti, ‘’Kocaeli’de EDS uygulaması 15 Nisan'da başladı. 8 hız koridoru, 21 kırmızı ışık ihlal sistemi, 19 park yasağı ihlal sistemi, sisteme entegre edildi. O tarihten itibaren sonuçlarını verilerde görüyoruz.15 – 21 Nisan’da meydana gelen ihlallerin yüzde 40’ı maalesef kırmızı ışık ihlalidir. Bu kabul edilebilir oran değildir. Her 100 trafik ihlalinin 40’ı kırmızı ışıkta geçmektir. Bu trafik kazaların ve ölümlerin en önemli sebebidir. Tüm halkımızı özellikle ikaz ediyoruz. Kırmızı ışıkta toleransımız olmayacaktır. Kocaeli’ye yakışan bir oran asla değildir.

EDS SORUNLARI ÇÖZECEK
Bir haftalık süreçte 12.265 trafik ihlali meydana geldi. 4818 kırmızı ışık ihlali oldu. EDS şehrimizin önemli sorununu çözecek. Bu şehrin Valisi olarak inanıyor ve güveniyorum. Son bir hafta içerisinde maddi hasarlı kazalarda yüzde 8, yaralanmalarda yüzde 7 oranında bir düşüş meydana geldi. EDS'nin trafikte yoğunluk oluşturacağı şeklindeki iddialar yersizdir. Sabah ve akşam saatlerinde trafik nedeniyle hızın düşük olduğunu, yaralanmalı ve ölümlü kazaların sürat yapılarak yolun boş olduğu zamanlarda gerçekleştiğini sizlerle paylaşıyorum. Arkadaşlarımız bu konuyu detaylı çalıştı. Trafik yoğunluğu oluşturmağı konusunda net kanaatimiz var.’’

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.