Ebediyen hür ilelebet CUMHURİYETÇİLER

Ebediyen hür ilelebet CUMHURİYETÇİLER

Yeni Umut Okulları, 29 Ekim'i Cumhuriyet’in 99’ncu yılına yakışır zengin bir programla kutladı. Bu yıl “Ebediyen Hürriyet ilelebet Cumhuriyet” mesajını slogan edinen Yeni Umut teorinin pratiğini sahneden, öğretmenlerinin yetiştirdiği öğrencilerle gösterdi

Gebze’nin özel eğitimdeki öncü kurumlarından Yeni Umut Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde hem protokol, hem de öğrenci ailelerinin şahsında halk katılımıyla, izdiham diye tanımlanan müthiş bir katılım ile kutladı. Osman Hamdi Bey’in her iki katı tamamen dolarken çok sayıda kişi etkinliği salon içi koridorlardan takip etti.

 

Yeni Umut Okulları Kurucu Müdürü İsmail Yaşar, okul ortaklarından Siyahi Turizm’in kurucusu Sinan Yanık ile okul idarecileri ve öğretmenlerinin ev sahipliğindeki etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile yönetim kurulu üyesi Sinan Yücel ve belediye meclis üyesi Sevgi Çiler, Gebze Belediyesi Meclisi’nden CHP Grup Başkanvekili Avukat Saide Arslan Çalışkan ve AKP üyesi Ahmet Malkoç, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Barış İnce, Gebze Ticaret Odası 26.Komite Başkanı Sezai Gürses, Bener İGS - Taner Uzun, Rota Kırtasiye - Emine Şahin, Sancak Grup Mimarlık - Aydın Hacıosmanoğlu, Euro Seramik - Abdullah Arslan, Soylu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Salim Keskin, Şahin Oto Yıkama Bülent Şahin, RBR Isı Sistemleri Recep Önal, okul öğrencileri ve velileri katıldı.

ZENGİN PROGRAM

Sunuculuğunu Yeni Umut Okulları öğrencilerinden Dilara Güzel ve Altuğ Aldemir’in üstlendiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kurucu Müdür İsmail Yaşar, konuklardan Yaşar Çakmak ve Nail Çiler’in konuşmalarının ardından zengin ve renkli program akışıyla devam etti.

 

 

Ana okulunda 3 ve 5 yaş sınıfı öğrencilerinin modern dansın da yer aldığı gösterileri, şiir dinletisi, birinci sınıf öğrencilerinden oluşan koro, iki ve üçüncü sınıf öğrencilerinden dans, dördüncü sınıf öğrencilerinden halk oyunları, beşinci sınıf öğrencilerinden İngilizce koro ve Almanca özlü sözler, altıncı sınıf öğrencilerinden step gösterisi, yedinci sınıf öğrencilerinden işaret diliyle şarkı, dokuzuncu ve onbirinci sınıf öğrencilerinden İngilizce oratoryo ve Cumhuriyet oratoryosunun yer aldığı program 10’ncu Yıl Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla sona erdi. Protokol konukları etkinliğin bitiminde sahneye çıkarak gerek okul idarecileri ve öğretmenleri, gerekse öğrencileri tebrik etti.

 

alis.jpg

 

**

 

 

 

Cumhuriyet akıl ve ilimi

öne çıkaran yönetim şeklidir

 

Yeni Umut Okulları Kurucu Müdürü İsmail Yaşar etkinliğin açılışında günün anlam ve önemine dair konuşmada, “Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran yönetim şeklidir.

Yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler ve onların yetiştirecekleri öğrencilerden alacaktır. Bizler Yeni Umut Okulları olarak Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlatmak ve bunu yüreklere yerleştirmek için elverişli olan her durumu kullanmak için buradayız. Yetiştirdiğimiz her bir evladımızın da bu değerde olması, bunun için çaba sarf etmesi için gayretteyiz” dedi.  Yaşar şöyle devam etti:

• Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliğin ilk adımıdır.

• Cumhuriyet ayağında çarıkla gezen atalarımızın bastığı toprağa sahip çıkışıdır.

• Cumhuriyet, bir tas hoşafla tüm gün savaşan Mehmetçiğin ellerindeki kınadır.

• Cumhuriyet, cepheye yollarken eşini, oğlunu bir daha dönemeyeceğini bilmektir. Anaların, evlatların gözyaşıdır.

• Cumhuriyet, soğuk dağ başlarında kuru toprak üzerinde, düşman nereden vuracak  diye uykuya dalamamaktır.

• Cumhuriyet, makineli tüfeğe karşı sabanla direnmektir.

• Cumhuriyet, “Geldikleri gibi giderler,” diyebilecek bir kararlılığa ve inanca sahip olmaktır.

• Cumhuriyet, yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk’ün gücünü yeniden göstermektir.

• Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir.                                       

 Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Cumhuriyet..”

 

3005-003.jpg

ANA GİBİ YAR: İsmail Yaşar etkinliğe katılan tüm konukları ile yakından ilgilendi. Annesi Pamuk Yaşar’ı protokolün en önünde ağırlayan Yaşar –soldan sağa – Saide Arslan Çalışkan, Yaşar Çakmak, Nail Çiler ve eşi Sevgi Çiler ve tüm konuklar ile yakından ilgilendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.