Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Kocaeli Çevre Platformu 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Çalışmalarına 2 Haziran’da başlayan Çevre Platformu’nun ilk etkinliği 2 Haziran Kızderbent Köyü Doğa Yürüyüşü oldu. Yürüyüşün organizasyonunda Platform bileşenleri Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği ile Karamürsel Belediyesi ve Karamürsel Su Sporları ve Dalış Spor Kulübü görev aldı. Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın da katıldığı yürüyüşe halk yoğun ilgi gösterdi.

Belsa Plaza önünde gerçekleştirilen programa okullar ve halk tarafından yoğun ilgi vardı.

KONUŞMACILAR

Platform, 5 Haziran Çarşamba Günü TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Tarihi Bina’da Kocaeli Barosu ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü Paneli düzenledi. Panelde Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan ‘Endüstriyel Kazalar ve Sağlığa Etkileri’, Abbas Musa GökburuN ‘Kocaeli Afetlere Hazır Mı?’, Av. Cömert Uygar Erdem ‘Büyük Endüstriyel Kazaların Hukuk İle İmtihanı: İliç Faciası Örneği’, Av. İsmail Hakkı Atal ‘Görünüşte ve Şekli Yargılama / İliç - Akbelen - Akkuyu Davaları’ ve Ziya Gürün ‘Kocaeli ve Sanayi Tesisleri İlişkisi’ konu başlıkları ile konuşmacı olarak yer aldı.

Platform son olarak 8 Haziran Cumartesi Günü Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde düzenlen etkinlik ile çocuklarla buluştu. Niloya, Elif ve Arkadaşları, Eymen ile Çimen, Maceracı Yüzgeçler ve Neşeli Dünyam gibi çizgi filmlerin yaratıcısı Arzu Demirel’in sunumuyla Çizgi Film Atölyesi gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Platform’un düzenlendiği Sevgili Dünya Resim Yarışması’nda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm çocuklara hediyeleri takdim edildi. Sevgili Dünya Resim Yarışması’nda dereceye giren isimler;

1. Vildan Güler

2. Atahan Akgül

3. Eymen Taha Topal oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.