Dün OHAL bugün pandemi!

Dün OHAL bugün pandemi!

Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda polis dün halkı endişelendiren olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin yasaklanan basın açıklamasına karşı alınan eylemi Eylem Bahadır, “Dün OHAL bugün pandemi bahanesi” dedi

onlem-3.jpg

Gebze’de dün akşam saatlerinde ama 12 Eylül dönemi baskılarını, ama 28 Şubat süreci, ama 20 Temmuz 2016’da ilan edilip yıllar süren OHAL süreci baskı ve uygulamalarını anımsatan görüntüler halkı tedirgin etti. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda TOMA araçlarıyla birlikte çok sayıda polis konuşlanırken meydanın etrafına tel bariyerler çevrildi. Çok sayıda partiyle birlikte Eğitim-Sen Gebze Şubesi karşısında da ama sivil, ama resmi kıyafetli polisler dolaştı.

YASAĞIN ÇİĞNENMESİ OLASILIĞINDAN ÖTÜRÜ

 

onlem-1.jpg

Önlemler; Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamasını kınamak, akabindeki direnişi desteklemek amacıyla Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin meydanda yapacağını duyurduğu ancak Valilik tarafından yasaklanan basın açıklamasına getirilen yasak nedeniyle, yasağın çiğnenmesi olasılığına atfen alındı. Öte yandan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın yasağın kaldırılması için gösterdiği çabadan da sonuç alınamadığı öğrenildi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

onlem-2.jpg

Yasaktan ötürü Eğitim-Sen Gebze Şubesi’ne alınan açıklamada platform adına açıklama Eğitim-Sen Şube Başkanı Eylem Bahadır tarafından yapıldı. Eylem Bahadır basın açıklaması öncesi Valilik tarafından getirilen yasaklamaya tepki gösterdi. Bahadır şunları kaydetti:

AKP İL KONGRESİ PANDEMİDE YAPILMIŞTI

 

onlem-4.jpg

 “Bu açıklamamamız kent meydanında olacaktı. Ancak Kocaeli Valiliği’nin pandemi bahanesiyle getirdiği, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararları gerekçe gösterilerek basın açıklamamız maalesef yasaklanmıştır. Bahahesi ile diyorum çünkü önceden OHAL varken OHAL gerekçe gösteriliyordu, şimdi pandemi süreci gösteriliyor. Geçmişe dönük bakıyoruz, örneğin AKP İl kongresi yapılabiliyor. Ancak vatandaşın demokratik ve Anayasal hakkı olan basın açıklaması özgürlüğü ise bu noktada kurulların yasaklamasına tabi oluyor. Dolayısıyla bir bahane olduğu ortada.

ANAYASAL HAKKIMIZDIR

 

onlem-5.jpg

Aslında bize verilen mesaj çok açık. Onların istediği kadar demokrasi, Anayasal hak olsun isteniyor. Ama bizlerde kurum temsilcileri olarak Anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca Kocaeli Valiliği’nin şunu tekrar tekrar hatırlaması gerektiğini düşünüyoruz.

VALİLİĞE HATIRLATMIŞ OLMAK DURUMUNDAYIZ

 

onlem-6.jpg

Kocaeli Valisi tüm Kocaelililer’in, Kocaeli’de yaşayan tüm yurttaşların valisidir. Bazı Kocaelililer’in valisi değildir. Anayasal hakkını kullanmak konusunda talepte bulunan veya bu hakkı kullanmak isteyen tüm yurttaşlarına eşit davranmak sorumluluğu vardır. Çünkü kamuyu yönetenlerin sorumluluğu budur. Bu noktada bu sorumluluğunu Kocaeli Valisi’ne tekrar hatırlatmış olmak durumundayız.” (Haber Merkezi)

Üniversitelere sahip çıkmak

geleceğimize sahip çıkmaktır

 

 

** Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasını kınadı, direnişçilere destek oldu. Açıklamada, “Özgür bilim ve düşünceye, insan, toplum ve doğa yararına Üniversitelere sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” denildi

https://www.gebzehaber.net/universitelere-sahip-cikmak-gelecegimize-sahip-cikmaktir-69604h.htm

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.