Dönüşmeyle düzelmez

Dönüşmeyle düzelmez

KBB Meclisi’nin SP/Başiskele üyesi Mustafa Gürsoy yapı kayıt belgesi olan bir yerleşke için son bloğa kadar acil çalışma istedi. Başkan Büyükakın o ve emsal konutların dönüşmeyle düzelmeyeceğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kasım ayı toplantısı ilk oturumunda gündemi İzmir depremi etkilemiş, Başkan Büyükakın il geneli risk haritasının çıkartıldığını, toplam 485 bin metrekare ikamet alanına sahip orta ve ağır hasarlı binaların yıkımına değinmişti.

https://www.gebzehaber.net/485-bin-metrekarede-hayati-donusum-68290h.htm

KAYIT ALTINDA AMA RİSKLİ

 

mustafa-gursoy.jpg

Konu kasım ayı ikinci toplantısına da  SP/Başiskele Meclis üyesi Mustafa Gürsoy’un riskli bir yapıya işaret ederek, “Burada binaya esas olarak yapı kayıt belgesi oluşturulmuş ve bu yapı kayıt belgelerine göre şu anda o binalar kayıt altına alınmış durumda ama son bloğa kadar acilen bir çalışma yapılması gerekmektedir. Burada belediyemizin gerekli girişimde bulunmasını istiyorum” demesiyle kasım ayı ikinci toplantısı gündemleri arasında yer edindi. Büyükakın, Gürsoy’un sözleri üzerine şunları kaydetti:

ÇOK İÇERİKLİ BİR RİSK HARİTASI

“Geçen mecliste de ifade etmiştim. Şehrin tamamının, tüm ilçelerinin risk haritaları çıkartıldı. Olay master plan aşamasını geçti. Kentsel risk haritaları çıkartıldı. Nerede, ne var? Sadece deprem riski açısından değil aynı zamanda sel ve benzeri diğer afetlerle ilgili, afetlerle ilgili risk haritaları da çıkartıldı. Yapı stokları bu gözle incelendi. Dolayısıyla altlık tamamen hazır.

DÖNÜŞÜMÜ BEKLERSEK HİÇBİR ŞEKİLDE DÜZELMEZ

 

tahir-buyukakin-4.jpg

Bunların yapılması zaman alıyor, biliyorsunuz. Beklemedik, arkadaşlarımıza bu çalışmaları yaptırdık. Bundan sonraki çalışmalarda da benzer bir şekilde devam edeceğiz. Bazılarını imar düzenlemeleri yaparak; yerinde sekiz kat var ama imarda üç kat gözüküyor. Bu arada dönüşmesini beklersek hiçbir şekilde düzelmez orası. İmar komisyonumuz da o konuda ayrı bir çalışma yapacak.

HIZLA DEVAM EDECEK

Bina bazında değil ama ada bazında, kentsel dönüşüme de imkân verecek şekilde bir düzenleme de yapılması gerekiyor. Finansal tarafı var, onun da çalışılması gerekiyor. Tüm bu çalışmaları yapmak, var olan çok tehlikeli durum arz eden binaların yıkılması, bu çalışmaların yönetimi, vesaire içinde ilk etapta 50 milyon lira ayırdığımızı söylemiştim. İnşallah bundan sonraki dönemde bu çalışmalar hızla devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.