Halil Yeni

Halil Yeni

DOĞUMUNUN 86. YILINDA YILMAZ GÜNEY BİZİMLE

DOĞUMUNUN 86. YILINDA YILMAZ GÜNEY BİZİMLE

Güney dergisi, işçilerin ve emekçi halkın kültür sanat üretimlerini özellikle önemseyen ve sayfalarının çoğunluğunda onların üretimlerine yer veren bir dergi olmasının yanı sıra düzenli yazarlarıyla da bu katkıya yön vermeye ve halkın kültür sanat cephesini örmeye çalışan bir yayın politikasına sahip.

İsmini Yılmaz Güney’in soyadından alan Güney dergisi, ülkemizde toplumcu sanatın temsilcilerinden biri olmasının yanında Yılmaz Güney’in siyasi düşüncelerini ve sanatını sahiplenerek uzun soluklu yolculuğunu sürdüren, bu bağlamda gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında etkinlikler düzenleyip, yazınsal ve görsel üretimler gerçekleştiren bir emek yoğunluğuna sahip.

30 yıllık emeği ve yüzden fazla sayıyı geride bırakan Güney Dergisi, doğumunun 86. yılında Yılmaz Güney için‘’Halkın sanatçısı halkın savaşçısı Yılmaz Güney’’ etkinliği düzenledi.

2 Nisan da İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte, Yılmaz Güney’in anılarını ve hatıralarını yaşatan, Güney’in daha iyi anlaşılmasını, özelikle genç kuşaklara anlatılmasını sağlayan, filmlerinin o çok sevdiği ülkesinde gösterilmesi ve yaygınlaştırılması için emek veren, kurduğu Yılmaz Güney Kültür ve Sanat vakfıyla onu unutturmayan, yazdığı kitaplarla Yılmaz Güney’i yarınlara taşıyan sevgili Fatoş Güney’de etkinlikte söz aldı.

Fakat bu yıl, Yılmaz Güney’in 86. doğum günü buruk kutlandı. 6 Şubat gecesi Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi derinden etileyken deprem insanlığın yüreğinde onulmaz yaralar açtı.

Benzer acıların bir daha yaşanmaması için coğrafyamızı emekçilere cehennem patronlara cennet kılan, halkımız enkaz altında hayat mücadelesi verirken, el uzatmak yerine selâlarını okutturan bu karanlık düzeni hep birlikte yıkmalıyız. Ve Yılmaz Güney’inde dediği gibi. "Dost ve düş­man her­kes bil­sin ki, ka­za­na­ca­ğız… Mut­la­ka ka­za­na­ca­ğız."

Bu yazı toplam 16017 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi