Dilbel’de şeffaflık için işin takipçisiyiz

Dilbel’de şeffaflık için işin takipçisiyiz

Dilovası’nda Başkan Şayir’in veto ettiği belediye iştiraki Dilbel’in kapatılmasına ilişkin karar ikinci seçenekte, doğru komisyona havale edildi. Meclise başkanlık eden İbrahim Dursun muhalefeti ikna etti: Dilbel’de şeffaflık için işin takipçisiyiz

5-226.jpg

 

Dilovası Belediye Meclisi’nde Başkan Şayir’in veto ettiği Dilbel’in kapatılması kararı meclis gündemine yine geldi. Az daha olmayan komisyona havale edilecek konu için doğru komisyon divanın uyarmasıyla bulundu. İbrahim Dursun, “Şeffaflık için işin takipçisiyiz” dedi. Dursun konu sekizinci gündem maddesi olarak konuşulmaya başlandığında şunları kaydetti:

 

AKP GRUBU KARARI…

 

1-299.jpg

“Hukuk komisyonunda inceleyip bu konuyu daha şeffaf hale getirmek için çabalıyoruz. Biz bunu uygulamak için nasıl bir yöntem buluruz. Onun için kendi kurul toplantımızda; bir sonraki meclis toplantısına görüşmek üzere komisyona havale edilmesine karar verdik” dedi.

HUKUK KOMİSYONU YOK Kİ

Dursun konuyu Hukuk Komisyonu’na havale edeceklerini söyleyince araya giren SP’li meclis üyesi İnci Aydemir, “Hukuk komisyonu yok. Kim inceleyecek” diye sordu. Dursun ısrarla, “Hukuk komisyonu inceleyecek. Şeffaf şekilde sağlıklı karar alınması için biz bunun takipçisiyiz. İçiniz rahat etsin. Bu konu bir sonraki meclis toplantısında yine buraya gelecek. Bir sonraki belediye meclis toplantısında Başkan da aramızda olacak. Oldu bittiye gelmesin. İyice araştırılsın. Harcı var mı, borcu var mı, ne var? Ona bakılıyor şu anda” diye konuştu.

 

3-438.jpg

İnci Aydemir, “Siz araştırıyorsunuz ama bizlere bunun bilgi aktarımı gelecek mi? ‘Komisyonda’ kim var?” diye sorunca Dursun, “Belediye başkanımız hasta olunca biz bunu bir karara bağlayamadık. Şimdi bu maddeye komisyon bir baksın. Nasıl bir yöntem üzerinden ne tür, ne şekilde karara bağlarız?” diye yanıt verdi.

DİVAN UYARISIYLA DOĞRU KOMİSYONA

 

2-733.jpg

Dursun bu esnada toplantı divanında yan tarafta yer alan belediye bürokratlarından gelen uyarı üzerine, “Elimizden gelenin en iyisini yapmak için Hukuk Dilekçe Tetkik İsimlendirme Komisyonu’na havale ediyorum” dedi. Bu esnada SP’li Salih Adıgüzel, “Bizi de dahil edersiniz komisyona, biz buna karşı olacağız” diye çıkışta bulundu.

İlgili haber..

https://www.gebzehaber.net/dilbelin-tasfiyesi-komisyona-sevk-edildi-68828h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.