Dilbel’in tasfiyesi komisyona sevk edildi

Dilbel’in tasfiyesi komisyona sevk edildi

Dilovası Belediye Meclisi’nin kasım toplantısında belediye iştiraki Dilbel’in kapatılması kararlaştırılmıştı. Hamza Şayir’in veto ettiği gündem maddesi bu sefer ilgili komisyona sevk edildi

Dilovası Belediye Meclisi’nde aralık ayı olağan meclis toplantısında, kasım ayında Hamza Şayir tarafından veto edilen belediye iştiraki Dilbel Organizasyon Taşımacılık İnşaat Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kapatılmasına dair önerge önce olmayan Hukuk Komisyonu’na sevk edilmek istendi. Sonrasında mutlak bir hatadan dönülüp Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu’na havale edildi. AKP’den Emin Aktaş ve Oğuzhan Artut ile SP’den Nizamettin Sözen’in yer aldığı komisyonun yılın ilk meclisinde konuyu meclise taşıması bekleniyor.

dilovasi-meclis-5-003.jpg

ŞAYİR’İN SAĞLIĞI YERİNDE

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Covid-19 testinin pozitif çıkması ve evdeki karantina ve tedavisinin sürmesinden ötürü toplantı Meclis 1’nci Başkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Dursun’un başkanlığında gerçekleşti. Dursun, Şayir’in sağlığının yerinde olduğunu belirtip selamlarını iletti.

 

ÜÇ PARTİ TAKİPTE

Meclisi AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ve HDP Dilovası İlçe Başkanı Kadir Demir ile birlikte CHP’nin 2015 yılındaki ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçildikten sonra parti üyesi olmadığı anlaşınca görevden alınan ve geçen yıl yerel seçimler öncesi de AKP’ye üye olan İrfan Ertürk de takip etti.

Meclisin diğer 7 gündem maddesinde özetl;

Diliskelesi Mahallesi’nde kamulaştırma talebini komisyon ret etti. Meclis, komisyon kararını oy birliğiyle onayladı.

dilovasi-meclis-3-002.jpg

Çerkeşli’de imar uygulamasından mağdur olan vatandaşın arsa takas talebi, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ek bütçe talebi komisyonda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Mecliste de aynı şekilde, oy çokluğu ile onandı.

Belediyenin dört ayrı müdürlüğü üzerinden yürüttüğü tüm işlemlerin ücretlendirilmesinde yüzde 10 zam uygulanmasına dair dört gündem maddesi de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

dilovasi-meclis-4-001.jpg

Meclise başkanlık eden İbrahim Dursun kısa tuttuğu açış konuşmasında Tavşancıl’da bin 100 dönüm alanda bin 600 parselin SİT alanından, Belediye Başkanı Hamza Şayir’in gayreti ile çıkartıldığını ve buralarda artık konut yapılabileceğini söyledi.

Ayrıca Tepecik’te 32 dönüm alanda içinde kır lokantası, yürüyüş yolunun da yer alacağı mesire alanının ihalesinin bir süre önce canlı yayınla gerçekleştiğini dile getirdi.

 

Dilovası Belediye Meclisi’nden 2021’in ilk toplantısı 05 Ocak’ta saat 15.00’te gerçekleşecek!

dilovasi-meclis-6-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.