Dijital dönüşüm hızına yetişilemiyor!

Dijital dönüşüm hızına yetişilemiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yazılı medya istatistiklerine göre 2018 yılında basılı yayın sayısında azalma yaşandığı görüldü.

 Raporda, 2018 yılında yayımlanan gazete ve dergilerin sayısı 2017’ye göre yüzde 2,6 azalarak 5 bin 962 oldu. Bu yayınların yüzde 58,7’sini ise dergiler oluşturdu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Union Ankara Ajans Başkanı İrfan Erkmen, 2019 yılında da yazılı basında yer alan yayın sayısında fark edilir bir azalma olacağını öngördüklerini belirtti.
Anlık haber kaynağı olması dışında artık arama motorları herhangi bir ürün ya da hizmet almak isteyen tüketicilerin de ilk durakları haline geldi diye belirten İrfan Erkmen, “Sosyal medya araçları da tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor!” ifadesinde bulundu. Trendleri belirleyen mecraların hızına günümüzde yetişmenin zor olduğunu dile getiren Erkmen, “Değişim bu denli süratli olunca, yazılı basın özellikle tüketici nezdinde konvensiyonel mecralar olarak kalıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.