Didim’de yer edindim. Yüzde 5 bin memnunum

Didim’de yer edindim. Yüzde 5 bin memnunum

CHP Gebze Kadın Kolları eski Başkanı, Gebze BM eski Üyesi Nilgün Acar, 1995'ten bu yana müdavimi olduğu Didim'den 2010'da yazlık edindi. Covid süresince iki yıl aralıksız kaldı. Gebze'de her yıl grip olurdu, Akbük'te hiç olmadı: Yüzde 5 bin memnunum

27-nefesim-nefesine.jpeg

Demedim mi Didim Diye 

Aktan USLU 

27 - Nefesim nefesine 

Foto: Hulki Acar / Didim, Akbük'te gün batımı 

**

 

Gebzeli İnşaat Mühendisleri Nilgün – Hulki Acar çiftinin Didim’i keşfi Hulki Acar’ın 1986-1990 arası Didim’deki şantiye şefliğiyle başladı. Çift 1992’de dünya evine girdi. İlk yeri Hulki Acar’ın annesi merhum Suzan Acar, 1995’te Akbük’te edindi

Nilgün – Hulki Acar, 2010’a kadar Suzan Acar’ın yazlığında tatile geldi, 2010’dan sonra kendi edindikleri yere taşındı. Furyayı çiftin oğulları, eşi Büşra ile geçen temmuz dünya evine giren Egemen ve evlilik hazırlığındaki kızları Ece Duygu sürdürdü

Gebze’den Saide Arslan Çalışkan, Özkan Koçak ve Şükran Öztürk de Nilgün Acar’ın tavsiyesiyle Akbük’ten yer edinirken Çalışkan daha sonra Milas Bozbük’e geçti. Nilgün Acar’a ilk sorumuz, “Yatırımdan memnun muşuz?” diye sorduk: Yüzde 5 bin

 

Gebze ve Gebze emsali yoğun göç alan ilçeler veya illerde, o göç memleketin neresinden gelirse gelsin ortak bir hikâyesi vardır…

Yine Gebze üzerinden çok somut bir örnek verecek olursak artık beş mahalleli bir bölge haline gelen Beylikbağı, nam-ı diğer Giresun’dur. Dilovası ilçemiz, Ağrı ile özdeştir. Göç veren il veya ilçeden ilk gelenin diktiği gecekondu veya oturduğu bina, kendisinden sonra gelenlerin oturacağı yeri belirlerler. Çünkü gurbetçiler, gurbette birbirine yakın olmak ister.

Aynı şey tatilciler, tatillik yatırımcılar için de mümkün müdür? Şekil şema o ki öyledir.

Gebze Belediye Meclisi CHP eski üyelerinden İnşaat Mühendisi Nilgün Acar ile İnşaat Mühendisi Hulki Acar çiftinin aklına Didim; Hulki Acar’ın bekarlık yıllarında Didim’de şantiye şefliği yapmasıyla başladı. Ardından önce Hulki Acar’ın annesi merhum Suzan Acar, ardından Suzan Acar’ın kızı ve damadı Nilgün – Hulki Acar ve Nilgün – Hulki Acar çiftinin oğulları Deniz Egemen ile kızları Ece Duygu Acar da aynı sitede yer edindi.  

Az geldi! Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Saide Arslan Çalışkan, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Özkan Koçak, ANAP Gebze’nin kurucu başkanı merhum Enis Öztürk ve eşi Şükran Öztürk de Nilgün Acar’ın önerisiyle Akbük’ten yer edindi. Saide Arslan Çalışkan geçtiğimiz yıllarda Akbük’ten Akbük’e 15 kilometre mesafedeki Milas, Bozbük’e geçti.

BAŞKANLIK, MECLİS ÜYELİĞİ

VE YÖNETİCİLİK YAPTI

Gebze’nin yerel eşrafından, İnşaat Mühendisi Nilgün Acar, aktif siyaset içinde yer aldı. 2004 yerel seçimleri öncesi CHP’den Gebze Kadın Kolları başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde partisinden Gebze Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. İMO Gebze Temsilciliği’nde, efsanevi başkan Ziya Topal’ın dönemlerinin birinde temsilcilik yönetiminde yer aldı.

AYNI YASTIKTA 30’NCU YIL

 9 Eylül Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden arkadaşı Hulki Acar ile 1992 yılında dünya evine girdi. Çiftin geçtiğimiz yıllarda dünya evine giren Deniz Egemen adlı oğulları ve önümüzdeki sene Ayvalık’ta dünya evine girmeye hazırlanan Ece Duygu isimli kızları var.

Nilgün Acar senenin altı ayını Didim, altı ayını İstanbul’un Maltepe İlçesi’ndeki evlerinde geçiriyor. Pandemi sürecinde ise iki yıl boyunca hep Didim’de ikamet etti.

Acarlar’ın Didim, Akbük sevdası Hulki Acar’ın bekarlık yıllarında, 1986-1990 yılları arasında, Didim’de villa inşaatlarının yoğunlaştığı bir dönemde, şantiye şefliği yapması ile başladı. Didim’de ilk yeri Hulki Acar’ın annesi, Nilgün Acar’ın kayınvalidesi 1995 yılında edinmiş. O yıldan itibaren de Nilgün – Hulki Acar çifti zaman zaman Didim’e, kayınvalidelerinin evine tatil yapmaya gitmeye başlamış.

Nilgün Acar, 2010 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Akbük’te aynı sitede kendileri de yer edindi. Arkasından oğulları Egemen ve kızları Duygu da. Nilgün Acar’a, “Didim’de yatırımda bulunmaktan memnun musunuz?” diye sorduk. “Yüzde 5 bin memnunum” yanıtı verdi: “Ablam, Bodrum’da yazlık aldı ama çok pişman. Bodrum’da her şey çok pahalı. Denize girerken yüksek miktarda şezlong bedeli ödüyorsunuz. Hâlbuki biz burada o bedeli ödemiyor, ağaçların altına uzanıyoruz.

 

-        Ya belediye hizmetleri.

 

-        Akbük, önceden beldeydi, belediyesi vardı. Aydın İl’i Büyükşehir olduktan sonra, nüfusu 2 binin altında olduğu için belde unvanını ve belediyeliği kaybetti.

 

-        Arıyor musunuz Akbük Belediyesi’ni?

 

-        Mumla arıyoruz. Çünkü buraya 18 kilometre mesafedeki Didim’den hizmet gelmesi çok zor. Örneğin; Akbük Belediyesi varken her gün sinek ilaçlaması yapılırdı. Şimdi çok seyreldi.

 

-        Ya toplu taşıma. Yeterli mi?

 

-        Toplu taşıma araçlarını çok nadir, ihtiyaç halinde kullanıyoruz ama Didim’den Akbük’e son araç, 23.00 – 24.00 sularında kalkıyor. Tam eğlencenin başladığı saatler. Özellikle gençler için çok sıkıcı bir durum olsa gerek.

-        Biraz da fiyatlardan konuşsak. Örneğin dışarıda yeme, içme. Ekonomik mi?

 

-        Kesinlikle öyle. İstanbul’daki benzer mekanların neredeyse yarı fiyatı. Hele ki Akbük, Didim’den de ucuz. Burası tam bir emekli şehri.

 

-        O zaman eşe dosta gerek tatil gerekse yatırım için tavsiye eder misiniz diye sormak gereksiz.

 

-        Kesinlikle ederim. Ediyorum da. Gebze’den çok sayıda eş dost buradan benim önerimle yer edindi. Avukat Saide Arslan Çalışkan (Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi) misafirim olarak geldi. Çok beğendi ve yer edindi. Özkan Koçak (CHP Gebze İlçe eski Başkanı) buradan ev aldı. Enis Öztürk’ün (merhum, ANAP Gebze İlçe eski Başkanı) eşi, Özhan Öztürk’ün (Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği eski Başkanı) annesi Şükran Öztürk de benim önerimle yer edinenler arasında.

 

ikiliiiii.jpgEVLİLİK SENİNLE ANLAM KAZANIYOR: Hulki Acar’ın 1 Ağustos 2015’te eşi Nilgün Acar’a gönderdiği evlilik yıldönümü mesajı: Ben İstanbul’un sıcağında sen Akbük'ün serin sularında. Evlilik sadece seninle anlam kazanıyor bir tanem. 23. evlilik yıldönümümüz kutlu olsun.

 

dortleme-001.jpg

Şükran Öztürk ve oğlu Özhan Öztürk ile Nilgün Acar ve Ece Duygu Acar.

**

Akbük’ün havası Didim’den de temiz

 nilgun-acar.jpg

-        Bir de Didim’in havasını çok methediyorlar. Bir şehir efsanesine göre 6 ay ömür biçilen kanser hastası bir İngiliz, Didim’e yerleşmiş. İyileşmiş.

 

-        Akbük’te dağdan esen rüzgar ile havadan esen rüzgarın çarpışmasından ötürü oluşan bir oksijen var. Rahmetli kayınvalidem ağır astım hastasıydı. Akbük’te ilaç kullanmıyordu. Çok sayıda şeker hastasına denk geldim, şekeri yükselmiyordu. Burada tansiyon hastalarının tansiyonu çıkmıyor.

 

-        Bu hava akımı Didim geneli için geçerli mi, Akbük’e has bir durum mu?

 

-        Didim’in her tarafı böyle değil. Akbük’ün ayrı bir havası var.

 

-        Gebze’de her yıl yakalandığınız gribe Akbük’e hangi sıklıkta yakalandınız?

 

-        Hiç yakalanmadım. Grip bile olmadım. Öte yandan İstanbul’a gittiğimde adapte olamıyorum. Oksijen eksikliği yaşıyorum. Oğlum Egemen de astım hastası. İstanbul’a gittiğinde ilk günlerinde adapte olamıyor.

 

 

**

Damattan geline Akbük’te yazlık!

 

Nilgün – Hulki Acar çiftinin oğulları Deniz Egemen ile gelinleri Büşra bu yıl içinde temmuz ayında dünya evine girdi. Çifti ve ailelerini mutlu günlerinde bir dönem İMO Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan

gelin-1.jpg

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve

gelin-2.jpg

İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı ve yönetimi de ziyaret etti. Çift Akbük’te, Nilgün Acar ile aynı sitede yer edindi.

**

ÇOLAKOĞLU KIZ TEKNİK MESLEK LİSESİ MEZUNU

 

Değirmenci’den

plajda doğum günü

99999999.jpg

Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi eşrafından; Çolakoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde tekstil tasarım okuyan Mehtap Sarıgül Değirmenci; 04 Eylül 2018’deki doğum gününü bir gün önceden, plajda kutladı. Kuzenleriyle bir araya gelen Değirmenci’ye kardeşi Senem Değirmenci ile Nilgün – Hulki Acar da eşlik etti.

 

Hulki Acar'ın Objektifinden Didim / Akbük 

 

 

hulki-acarin-objektifinden-3.jpgFoto: Hulki Acar

hulki-acarin-objektifinden-4.jpgFoto: Hulki Acar

hulki-acarin-objektifinden-5.jpgFoto: Hulki Acar

hulki-acarin-objektifinden-akbuk-5.jpgFoto: Hulki Acar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.