Devlet zarar görmemiştir. Aksini söyleyen yargıya başvursun

Devlet zarar görmemiştir. Aksini söyleyen yargıya başvursun

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, CHP’nin denetim komisyonu şerhlerine verdiği yanıtta devletin zarar görmediğini, aksini iddia eden CHP’nin ise yargıya gitme hakkı olduğunu söyledi

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova gündemine bomba gibi düşen, Çayırova ile sınırlı kalmayıp Kocaeli’de de tartışılan, 2020 yılı denetleme komisyonu raporuna dair CHP Grubu adına komisyonun CHP’li üyesi Yılmaz Bilmez tarafından gündeme getirilen iddiaları kısmen yanıtladı.

SECAAT ARZ EDERKEN SİRKATİN SÖYLEMEK

Secaat arz ederken sirkatin söylemek demek bu olsa gerek” diyerek sözlerine başlayan Çiftçi özetle kendisi için aslolanın devletin zarar görüp görmediği olduğunu ve devleti zarara uğratmadıklarını kaydetti. Denetim komisyonu çalışmalarında bilgiye ulaşım için tüm talimatları verdiğini ve denetimin özellikle bilgiye ulaşımda şeffaf geçtiğini kaydedip CHP’yi iddialarına dair yargıya başvurmaya davet etti. Çiftçi şunları söyledi:

DİKKATE ALACAĞIM TEK HUSUS

DEVLETİN ZARARA UĞRAMAMASIDIR

“Sayın meclis üyemizin konuşmasında sadece rakamlar var. Yapılan işlerin bir bedeli olacaktır. Yapılan işler de bedel karşılığında yaptırılmıştır. Komisyonun ulaştığı sonuç Rabbim’e hamdolsun, devletin herhangi bir şekilde zarara uğratılmadığıdır. Burada benim dikkat edeceğim ve dikkat ettiğim tek husus devletin zarara uğratılmamış olmasıdır.

AKSİ DÜŞÜNCESİ VARSA

YARGIYA GİTMELİDİR

Ben değerli meclis üyemize şunu tavsiye ediyorum. Demokratik hakkı ve özgür Türkiye’de, hukuk devletinde mahkemeye gitme hakkı vardır. Eğer devletin zarara uğratıldığını düşünüyorsa ki çalışma boyunca yaklaşık 45 gün süresince hemen her gün komisyondan bilgi aldım. Devletin zarara uğratılmadığına kendisi de kanidir. Aksi bir düşüncesi varsa yargıya gitmesi gerekmektedir. Varsa böyle bir durum bunun hesabının sorulmasına vesile olmasıdır.

Özellikle tasarruf noktasında hassasiyetimiz ve yaptığımız, harcamalarda kılı kırk yararcasına yaptığımız çalışmalarımızın ne kadar başarılı olduğuna sizler… (Yayında kesinti)

 

ÇAYIROVA TARİHİNDE HİÇ OLMAMIŞ

BİR DENETLEME KOMİSYONU ÇALIŞMASI

Sizleri şöyle bilgilendireyim. Kendimize güvendiğimiz için Çayırova tarihinde hiç olmamış bir denetleme komisyonu çalışmasına bu süreçte şahit olduk. Gerek komisyon başkanımıza gerek üyelerine, her bir müdür arkadaşımızı ve ilgili personeli davet edip her türlü bilgiyi alma imkânını sunduk. Bu da bizim şeffaflık anlayışımızın ne kadar olduğunu gösterir. Her bir çağrılan müdür arkadaşımız ve personel komisyonun istediği her bilgiyi ve belgeyi komisyona vermiştir.

HİZMETLER EN DÜŞÜK

BEDELLE ALINDI

Ve komisyon neticede yaptığı her türlü araştırmada ki, aldığımız bilgiler şu çerçevede. Eğer farklı bir şey varsa gerek Yılmaz Bey gerekse Filiz Hanım düzeltebilirsiniz. Yapılan neredeyse her bir harcama farklı farklı firmalara, ‘Bu işi siz ne kadara yaparsınız?’ diye sorulmuş, karşılığında alınan hizmetlerin bedellerinin çok düşük olduğu gözlemlenmiştir. Eğer aksi bir durum var ve bunu iddia ediyorsanız lütfen Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine rahatlıkla gidebilirsiniz. Gittiğiniz taktirde de biz her türlü istenen bilgiyi ve belgeyi sunarız. Size de veririz. Mahkeme istediğinde de zaten vermek zorundayız.

Aksi halde yaptığınız bu rakamsal laf kalabalıklığı insanların aklını karıştırmaya yönelik olacaktır ki milletim, vatandaşım bunlara itibar etmez.

BEDELİ YÜKSEKSE HESABINI

BU DÜNYADA SORUN

Öğretmenler gününde yapılan hediyeleşme, harcamayla ilgili biz çocuklarımızı, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize hediye vermenin anormal bir durum olmadığını düşünüyoruz. Hediye vermenin suç olduğunu düşünüyor veya rakamların yüksek olduğuna inanıyorsanız lütfen bu dünyadayken bunun hesabının sorulmasına vesile olun.

Hizmet bedeli, yapılan piyasa araştırması neticesinde en düşük fiyata yapılan mukabil işlerdir.

Bir ifade daha kullandınız. Hile-i şeriye yani sözde hukuki kılıfa uydurulmuş. Aslında öyle değil, kanuna göre hile yapılmıştır. Kanuna karşı hile yapmak suçtur. Böyle bir şey yaptıysak lütfen bu konuyu da yargıya götürünüz. Bu konuda da size her türlü desteği vermeye hazırız.

Biz İzmit Belediyesi gibi Kocaeli’nin her tarafına reklam yapmıyoruz. Çalışmalarımızda vatandaşımızı bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz ki vatandaşımız yaptığımız hizmetlerden bilgi sahibi olsun.

 

Şu an beş çöp kamyonumuz, çöp konteynerini yere indirmeden önce konteyneri yıkıyor ve yerine ondan sonra indiriyor.

Bu ucube düzenek için halkın bütçesi çöpe atıldı’ ifadesi haksız ve ağır bir ifade olmuştur. Çayırova Halkı her şeyin en güzelini, en kalitelisini en ucuzuyla hak ediyor.

Sosyal tesislerde yemek yiyen veya yemek verdiğimiz kişilere adını soyadını sormuyoruz. Bir senedir Korona virüs ile mücadele kapsamında gerek emniyet, gerek sağlık mensuplarına yemek veriyoruz.

Zinnur başkanımızın o derginin kapağında fotoğrafı çıkmış…. (Yayında teknik kesinti)

EMEK’TE İNÖNÜ’DE DAĞILMAMIŞ

Çiftçi’nin sözlerinin ardından yeniden söz alan CHP’li Yılmaz Bilmez öğretmenlere hediye etkinliğine dair, “Emek Mahallesi’nde gittim sordum, dağıtılmamış. Sordular, CHP’den geldiğimi öğrenince, ‘Dağıtıldı’ dediler. Ne dağıtıldığını sorduğumda, ‘Çiçek kalem’ dediler. Ben de böyle bir şey olmadığını söyledim. İnönü’de, ‘Herhalde dağıtıldı’ dediler. Çağdaşkent bilgi evlerinde, ‘İki hafta önce dağıtıldı’ dediler” dedi.

KISKANCINIZDAN HASETİNİZDEN ÇAMUR ATMAYIN

Çiftçi ile Yılmaz arasındaki söz dalaşı bir müddet daha karşılıklı ve ekseri tekrarla sürdü. Ardından Çiftçi şunları kaydetti: “Anlaşıldı. Kıskanıyorsunuz. CHP her zamanki anlayışıyla yeniliklere kapalı. Kıskancınızdan, hasetinizden çamur atmayın. Hasetiniz öyle noktaya gelmiş ki çok dolmuşsunuz. Çalışın, kıskanmayın.

BAŞKASINA MI GİTTİ DİYORSUNUZ?

Öğretmenlere dağıtım türlü gerekçelerle 15-20 gün sürdü. Tüm öğretmenlere dağıtıldı. O paketler bir başkasına mı gitti diyorsunuz. Ama siz somut hiçbir şey olmadığı gibi milletin aklını karıştırmaya çalışıyorsunuz ama bu tutmaz. Güneş balçıkla sıvanmaz.

ŞEFFAFLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ

Söylediğimin arkasındayım. Elhamdülillah Müslümanım. Yaptığımız hata varsa, bu dünyada ödeyelim. Mahşere kalmasın. Komisyonda her bir fatura didik didik edildi. Bu talimatı bizzat biz verdik. Bu da bizim şeffaf olduğumuzu gösteriyoruz. Günün sonunda devleti zarara uğratmıyorsak benim için önemli budur.

Şovda yapmıyoruz. O tabirleri kullanmayın. 10 katını belgeriyle söylerim. Partiyle alakası olmayan bir meseleyi bile köpürttünüz. Şov yapmıyoruz ki millet yıllardır bu görevi bize verdi.”

Foto: Gazetemiz arşiv

Kaynak: Facebook  / CHP Çayırova çevresi meclis yayını

 

CHP Grubu Yılmaz Bilmez'in iddiaları

 

 

Aynı ürün farklı firmalardan

300 TL fiyat farkıyla alındı

 

** Çayırova Belediyesi’nde 2020’nin denetleme raporuna CHP şerh koydu. Tespitlere göre aynı tip bayat ekmek makinesi Muyimak’tan 550, MTK’den 850 TL’ye alındı. İddiaya göre çoklu teklifleri aynı kişi yazdı. Bu dönemin basın rekortmeni ise Macit Kardeş

 

https://www.gebzehaber.net/ayni-urun-farkli-firmalardan-300-tl-fiyat-farkiyla-alindi-72036h.htm

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.