Dersimiz: Topluma Hizmet Konumuz: Canlar için mama

Dersimiz: Topluma Hizmet Konumuz: Canlar için mama

Çayırova Hayvan Hakları Topluluğu, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin uygulamalı saha dersi Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında sokaktaki hayvanlar için mama toplama etkinliği başlattı. 19 Nisan’da sona erecek çalışmada hedef 400 kilo mama toplamak

Çayırova’da geçtiğimiz yılın eylül ayında kurulan Çayırova Hayvan Hakları TopluluğuÇAHAYKOP, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden bir grup öğrencinin aynı zamanda sosyal çalışması olan, ** Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin saha çalışması kapsamında önemli bir çalışmaya imza etti. Gebze’de ikamet eden, PAÜ birinci sınıf öğrencisi Ebubekir Çetinkaya’nın içinde yer aldığı ders ekibini temsilen sürdürdüğü ders kapsamında, sokak hayvanları için mama toplamaya başladı. 05 Nisan’da başlayan iki hafta süreli ders, 19 Nisan’da sona erecek. Ders kapsamında bugüne kadar 300 kiloya yakın mama toplanırken hedef bu hacmi, 400 kiloya yükseltmek.

ÇEVRE İLÇELERLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

 

cayirova-hayvanseverler.jpg

ÇAHAYKOP Kurucusu ve Grup Sözcüsü Mert Ahmet Metin konuya dair gazetemize yaptığı açıklamada, Çayırova’da yaşayan hayvanseverlerin bir araya gelerek kurduğu bir grup olduğunu, kurucuları arasında Dilek Dikkatli’nin de yer aldığı Dışarıdaki Patiler dahil Gebze ve Darıca’daki hayvanseverler ile sürekli dayanışma içinde olduklarını söyledi.

SOKAK HAYVANLARI YARARINA…  

ÇAHAYKOP’ta kuruluşundan bugüne sokak hayvanları için besleme, tedavi ve hayvan hakları konularında çeşitli çalışmalar ve görüşmeler yaptıklarını kaydeden Metin, “Kurumlardan ve kişilerden gelen talepleri değerlendirip sokak hayvanları yararına etkinlikler düzenlemekteyiz” dedi.

ÜÇ İLÇEDE BESLEME YAPAN

GÖNÜLLÜLERE DAĞITILACAK

 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında üniversite öğrencileri ile ÇAHAYKOP arasında organize edilen mama toplama etkinliğinin de 05 Nisan 2021’de başladığını kaydeden Metin, “Toplanan mamanın tamamı Çayırova, Gebze ve Darıca da gönüllü besleme yapan kişilere dağıtılacak” dedi.

 

İLK 5 GÜNDE 300 KİLO TOPLANDI

Çalışmanın 19 Nisan’da sona ereceğini belirten Metin, “Mama toplama etkinliğimiz için ilk beş günde 300 kilo mama toplandı, Hedefimiz en az 400 kilo mamaya ulaşmak. Bölge halkımızdan bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

DAĞITIM GÜNÜNÜ DUYURACAĞIZ

 

Toplanılan mamaların dağıtım günü programının da sosyal medya hesaplarından duyurulacağını kaydeden Metin, “Dağıtıma katılmak isteyen kişilerin öncesinde bizlere ulaşması gerekmektedir” dedi.

 

YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ

 

Metin, bölgedeki yerel yönetimlerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapacağı her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını, mama toplama etkinliği ve diğer çalışmalarına bölgedeki firmaların desteğini de beklediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Mama Toplama Etkinliği Bağış Linki

 

mamaaaa.jpg

 

https://imecemama.com/donations/kocaeli-sokak-hayvanlarina-destek/

 

Etkinlik Kapsamında Görsellerin Paylaşılacağı Topluluk Hesabı

 

https://www.instagram.com/cahaykop/

 

 

** PAÜ Topluma Hizmet Uygulamaları nedir?

 

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin başlattığı bir uygulamadır.

https://haber.pau.edu.tr/tr/haber/paude-topluma-hizmet-uygulamalari-sergisi

Ülkemizde üniversitelerin bulundukları şehirlerde o şehre ve şehrin insanlarına, canlılarına yönelik “Toplumsal Duyarlılık Dersi” diye tanımlanan, sahada yürütülen ders çalışmalarının ilki –bilindiği kadarıyla- Sabancı Üniversitesi tarafından başlatılmıştır. Giderek yayılmış, Kocaeli Üniversitesi tarafından da uygulanmaya başlamış ve halen uygulanmaktadır. Ders kapsamında öğrenciler kendi hazırladıkları, “İyilik” temalı bir projeyi sahada hayata geçirmektedir.

Gebze’de de; Kocaeli Üniversitesi’nin Gebze Bölgesi’ndeki tek yerleşkesi Gebze Meslek Yüksek Okulu’nun varlığını sürdürdüğü yıllarda uygulanmıştır.

Bilindiği üzere Gebze MYO; AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın Bakanlık yıllarında Hereke’ye taşınmıştır.

 

ÇOHAYKO MANİFESTO’DAN…

 

Çayırova Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu Çayırova Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Manifestosu’nun (Eylül 2020) ilk üç maddesi şöyle:

1-Hakkımızda Doğanın ve ekosistemin bütün olduğuna, insan türünün dünyayı diğer canlılarla paylaştığına ve dünyanın efendisi olmadığına inanan, hayvanların yaşam haklarını yasal ve insani boyutta korumak kamusal alanda yaşamlarını sürdürebilmeleri için, toplumsal ve yerel yönetimler bazında çalışmalar yapmak amacı ile bir araya gelen bir topluluğuz. Hiçbir ticari menfaat gütmeyen topluluğumuzun amacı; İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar arasındaki uyumu sağlamaktır.

2-Yapısal Özelliklerimiz Herkes her konuda eşit muamele görür ve eşit koşullarda kendini ifade etme hakkına sahiptir. Birey esaslıdır, gönüllülük, doğrudan katılım ve demokrasi içerir. Gerek toplum ve gerekse kurumlarla öncelikle diyalog yollarını kullanıp, kişilik haklarına daima saygılı olarak mücadelenin sürdürülmesi ana ilkemizdir.

3-Amacımız Hayvan haklarının kurumlar ve toplum nezdinde kabul görmesi için bir sivil toplum anlayışı içinde, loby çalışmaları, Halkla ilişkiler ve Basınla ilişkiler ile resmi mekanizmaları görevlerini yapar duruma getirmek, toplumsal dinamikleri harekete geçirmek ve bireysel bazda farkındalık yaratmak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.