Denetimsiz yolda ölümüne terk

Denetimsiz yolda ölümüne terk

Gebze’nin Balçık Köyü’nden başlayan Formula Yolu’na yasa maddesine rağmen farklı il, ilçelerden bırakılan köpekler ölüme terk ediliyor. CİMER’e taşınan dramda çözüm aranıyor.

Gebze’nin Balçık Köyü çıkışından itibaren başlayan Formula Yolu, köpekler için adeta diri diri gömüldükleri “mezarlık” haline geldi. Formula 1 Yolu üzerinden her gün çok sayıda köpek cesedi toplayan hayvanseverler yaşanan durum ve ilgisizliğe isyan etti. Kamera dahil olmak üzere hiçbir güvenlik önlemi ve kontrolün olmadığı, Gebze’nin Balçık Köyü’nden itibaren başlayan yola Gebze’nin dışındaki ilçelerden köpek bırakılması yasak. Ancak gerek bölgemizden gerekse İstanbul’dan çok sayıda köpek bu yola daha doğrusu ölüme bırakılıyor. Kısa adı CİMER olan T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderilen şikâyet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:
KONTROL YOK
“Gebze Balçık Köyü çıkışından başlayan Formula Yolu Göçbeyli Köyü’nden geçerek, İstanbul’a devam etmektedir. Buranın şehir dışı olması, kameraların olmaması, belediyeler tarafından kontrolsüz şekilde köpek bırakmalarının yolunu açmaktadır. Gebze Belediyesi buranın kendi sınırlarında olması ve ara ara besleme yapmasını mazeret göstererek buraya köpek bırakmayı hak olarak görmektedir. 
YASAĞA RAĞMEN 
Ancak (Kanun maddesi 7: ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması, maddesi gereğince suç işlemektedirler. Diğer ilçelerden (Darıca, Dilovası, Çayırova) de buraya çeşitli mahallelerden alınan köpekler bırakılmaktadır. Bunun yanı sıra İstanbul sınırı olması nedeniyle İstanbul’dan da çok sayıda DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) küpeli köpekler bırakılmaktadır; belediye sınırları dışına bırakmanın yasak olmasına rağmen. 
DÖNÜŞ YOLUNDA…
Burada sayının çok fazla olması aralarında sürekli ölümle ve yaralanmalarla sonuçlanan kavga çıkmasına, getirilen yiyeceklerin az gelmesine ve salgın hastalıklara neden olmaktadır. Ayrıca buraya bırakılan köpeklerin hemen hemen hepsi sosyal, insanlarla yaşamaya alışmış olduklarından eve dönme çabasıyla yola çıkmakta ve trafik kazaları sonunda hayatlarını kaybetmektedir.
Bu bölgede besleme yapan gönüllüler buradan sürekli hasta köpekleri veterinerlere taşımakta, ya da ölülerle karşılaşmaktadır. 
ÖLÜME GÖNDERİLİYORLAR
Bu bölge Gebze’den başlayarak İstanbul’a kadar uzanan çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Çekinik olan köpekler hiç beslenememektedir. Hastalıkların kol gezmesi, yeni bırakılanların yollara çıkarak eve dönmek için çabalaması (trafik kazalarıyla), aralarında çıkan kavgalar çok sayıda ölüme neden olmaktadır.
Bu bölgeye köpek bırakılması yasal değildir ve kanunlara aykırıdır. Burada sığınacakları, beslenebilecekleri bir ortam yoktur. Gönüllülerin taşıdığı yemekler ve Gebze Belediyesi’nin beslemeleri yetersizdir. Açlık, sefalet, susuzluk, kış mevsiminde soğuk yaşamalarını imkânsız kılmaktadır. Buraya atılan canlar ölüme gönderilmektedir.

Bu bölgede tüm çevre belediyelerin çalışma yaparak kendilerine ait köpekleri almaları, bu alana bir daha köpek bırakılmaması, bırakanların tespit edilerek gerekli yaptırımların uygulanması talebimizdir.”olu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.