DARICA BELEDİYESİ’NDEN YAVRULAR İÇİN ALAN TALEP EDİYORUZ

DARICA BELEDİYESİ’NDEN YAVRULAR İÇİN ALAN TALEP EDİYORUZ

DARICA BELEDİYESİ’NDEN GÖNÜLLÜLER OLARAK YAVRULU ANNELER VE YAVRULAR İÇİN ALAN TALEP EDİYORUZŞırnak Uludere ilçesinde, kaza sonucu bakıma ihtiyaç...

DARICA BELEDİYESİ’NDEN GÖNÜLLÜLER OLARAK YAVRULU ANNELER VE YAVRULAR İÇİN ALAN TALEP EDİYORUZ

Şırnak Uludere ilçesinde, kaza sonucu bakıma ihtiyaç duyan canların tedavileri, yavruların soğuktan korumaları ve tüm ihtiyaç duyanların yaşamalarına destek verilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat İNAN sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Yurt içi ve yurt dışından gelen destekler ile merkezin 13 km dışına bir barınak yapıldı; 20 köpek kulübesi, 20 suluk ve yemliklerle. Mama, battaniye, süt yardımı da geldi. 200’e yakın can burada barınacak. Bu canlara gerekli malzemeler (battaniye, mama vb) için adresler verilmiş:

ADRES: Uludere İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Kılıban Mahallesi Atatürk Caddesi ULUDERE/ŞIRNAK, ya da maddi destek olmak için hesap numarası: Ziraat Bankası Uludere/Şırnak Şubesi hesap No: 723-54026762-5001 IBAN NO:TR 8200 0100 0723 5402 6762 5001. İmkanların bu kadar sınırlı olduğu bu yerde yapılan güzel çalışmaya destek vermek gerektiğine inanıyorum. Çorbada tuzu olmalı herkesin.

Peki bu güzel çalışmalar neden bizim ilçemizde yapılmıyor. Artık köpekleri toplama ekibi Darıca Zabıtasına bağlanmış durumda. Biz hayvan severler taleplerimizi zabıtaya bildiriyoruz. Veterinerlik Hizmeti alacağımız yer yok ilçemizde. Kandra’dan başka yavruların barınacağı bir yer de yok. Ancak bizler yavrularımızın Darıca’da kalmasını istiyoruz. Bizler bulduğumuz annesiz yavruların, ya da çevre tarafından istenmeyen emziren annelerin emzirme bitip kısırlaştırılıncaya kadar, yavruların da kısırlaştırılacak zaman gelinceye kadar barınacakları bir yer istiyoruz belediyemizden. Sadece yer ve mama desteği. Bizler oradaki yavruların bakımını üstlenmeye hazırız. Aramızda işbölümü yaparak bu alanı yaşatabiliriz.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda “Yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esastır.” maddesi, Darıca’da bu iş için gönüllü hayvan severler ve ihtiyacı olan bu kadar da can varken neyi bekliyoruz gerçekten anlam veremiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.