‘Cumartesi günü istifa edeceğim’

‘Cumartesi günü istifa edeceğim’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından cumartesi günü istifa...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından cumartesi günü istifa edeceğini duyurdu

 

Ak Parti tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de yaptığı görüşmenin ardından, sosyal medya üzerinden cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı. Ekim ayı başından bu yana istifa edip etmeyeceği tartışılan Melih Gökçek, dün, randevu talep ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşme sürerken kulislerde, Gökçek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istifa için kasım ayına kadar süre talep edeceği iddiaları konuşuldu. Erdoğan’ın ise Gökçek’e partiyi sıkıntıya düşürmeden sürecin tamamlanması konusunda uyarıda bulunduğu ileri sürüldü.

Gökçek’in ayrıca, “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göstereceği iddia edildi.

CHP’den ilginç mesaj

Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yaptı. Gökçek açıklamasında, “Bugün sayın cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim” ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek’in istifa kararı sosyal medya gündeminin de ilk sırasında yer aldı. Çok sayıda kullanıcı Gökçek’in istifa kararına ilişkin paylaşımda bulundu. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin twitter hesabından da ilginç bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sevgili Çankayalılar, kutlamalarda havai fişek kullanmak kuşlara zarar vermekte, sokak hayvanlarını korkutmaktadır. Lütfen tercih etmeyin” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan’dan ‘koltuk’ mesajı

Gökçek’in istifa edeceğini duyurduğu dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter’dan dikkat çekici bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak. Ben gençlere güveniyorum. Gençlerin sahip oldukları imkânların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gökçek için kritik düzenlemeye iptal

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle, çiftlikteki hayvanat bahçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis edilen kullanma hakkı süresini 10 yıldan 30 yıla çıkaran madde önergeyle tasarı metninden çıkarıldı. Tasarıdan çıkarılan maddenin, Gökçek için büyük önem taşıdığı belirtiliyordu.

‘Neden 28 Ekim?’ tartışması

Gökçek’in açıklamasının ardından, “istifa tarihinin neden 28 Ekim olarak belirlendiği” tartışması başladı. Belediye kaynakları, belediye meclisinin olağanüstü toplanması için meclis üyelerine en az 3 gün önceden çağrı yapılması gerektiğini belirtti. Tüm meclis üyelerinin toplantıya katılmasını sağlamak için en uygun zamanın seçildiği de ifade edildi.

Melih Gökçek'in o tweet'leri:

Melih Gökçek kimdir?

20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören’de doğan Melih Gökçek’in, babası avukat, annesi ev hanımıydı. Gökçek, 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı. Gökçek, daha sonra Gazi Üniversitesi gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Gökçek, 25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı’nı yüzde 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra bürokrasiye geri dönen Gökçek, 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü görevi yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994’te milletvekilliği devam ederken Refah Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilerek, 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak bir rekora imza attı.

1975’te matematik öğretmeni Nevin Gökçek ile evlenen Gökçek’in Ahmet ve Osman isminde iki oğlu var. Osman Gökçek, 2010’dan beri Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü görevini sürdürürken, Ahmet Gökçek, Osmanlıspor kurucu başkanı olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.