Covid’den ders almadık: Ağaçtan ne istediniz?

Covid’den ders almadık: Ağaçtan ne istediniz?

Dilovası’nda TEMA Ormanı’nda ağaçlar sanayinin atığı ile kurutuldu. Gebze Güzeller’de bir ağaç, bir mahalleli tarafından diğerlerinin seyirciliğinde, öldürüldü. Bayramoğlu’nda sonradan görmenin villasının manzarası kapandı diye budanan ağaçlar ağır yaralı

Yorum Haber

 

darica-1-001.jpg

Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran Covid vakasından insanlığın gereken dersi aldığı iddia edilse de, Gebze Bölgesi’nde durum hiç de öyle değil..

TEMA ORMANINDAKİ SORUŞTURMA

HALA SONUÇLANIP AÇIKLANACAK

 

dilovasi-003.jpg

Mart ayında, Dilovası’nın Diliskelesi Mahallesi’ndeki TEMA Ormanı’nda çok sayıda ağacın rengi attı, kurudu. Belediyelerden özerk yapıdaki, Dilovası OSB’den iki firmanın zanlısı olduğu vakada baş zanlı TMC Metal ile diğer firma hakkında soruşturma başlatıldı. Üzerinden 1.5 ayı aşkın süre geçmesine rağmen ağaçların kim tarafından katledildiği, sorumlularına ne ceza verildiği henüz açıklanmadı. Bu arada doğa katlinde adı aleni geçen TMC Metal’in yalanlamaya gitmemesi de, katliamın TMC Metal tarafından gerçekleştiğine dair iddiaları neredeyse doğruladı..

BİR “YURTTAŞ” KATLEDİP DİĞERLERİ

TEPKİSİZ KALINCA AĞAÇ ÖLDÜ

 

guzeller-3333.jpg

Gebze’nin Güzeller Mahallesi, Bülbül Caddesi üzerinde kaldırımdaki bir ağaca bir süre önce bir “yurttaş” tarafından tuz ruhu veya asit döküldü. Diğer mahalle sakinleri Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler’i, “Bana bir şey olur” kaygısıyla zamanında ihbar etmedi, bu bilinçsizlikten sebep olan ağaca oldu. Gazetemiz tarafından tespit edilen cinayet, Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler’e ihbar edildiğinde çok geçti. O ağaç öldü..

 

SONRADAN GÖRME VİLLA SAHİBİ

MANZARA KESİLİYOR DİYE AĞAÇ KESTİ

 

darica-2-005.jpg

Bir diğer skandal; Darıca, Bayramoğlu’nda üstelik belediyeye ait otopark alanında yaşandı. Ağaçların budama mevsimi olması, belediye ekiplerinin de bu çalışmalara yönelmesinden dolayı önce belediye çalışması sanıldı ancak bir süre sonra sonradan görme kent ve doğa zararlısı “yurttaş” olmayı bilmeyen bir villa sahibinin veya müellifinin, manzarayı engellediği gerekçesiyle ağaçlara rastgele budama yaptığı öğrenildi.

HER İKİ BELEDİYE DE BUDAMADI

 

darica-4-004.jpg

Bayramoğlu’nda Kadınlar Plajı’nın yanında belediye otoparkının içindeki ağaçlar kimliği belirsiz kişilerce rastgele budandı. Darıca Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz’dan edinilen bilgiye göre Darıca Belediyesi içinde bulunduğumuz günlerde mevsim normallerine bağlı olarak budama çalışması yapmakla birlikte gözden ırak olan yerde ne Darıca ne de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince budama çalışması olmadı.

BAŞ ZANLISI: YANK DESİGN

 

darica-3-006.jpg

Söz konusu budama kuvvetle muhtemel fotoğraftaki villa sahibi veya villanın bahçesinde bir dövizi asılı, Yank Design adlı restorasyon firması tarafından, deniz manzarası kesilmesin diye yapıldı. Gazetemize ulaşan bir ihbar üzerine, 0543 546 41 56 numaralı bir telefona ulaştık. Arayıp kendimizi tanıttık ve de budamanın kendileri tarafından yapılıp yapılmadığını sorduk. Telefonda ismini vermeyen kişi, “Bizimle ilgisi yok” dedi ancak aynı telefon numarasından bir mahalleliye, “Evet biz yaptık” dediği öne sürüldü.

BELEDİYE TESPİT EDERSE, YAZILI KINAYACAK

 

darica-4-004.jpg

İhbarımız sonrası Darıca Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince anılan yerde mıntıka temizliği yapıldı. Rastgele budanan ağaçların, varlığını koruduğu öğrenildi. Yasalar gereği; çevre ve kent zararlısı, insan olduğu sanılan kişilerin tespiti halinde Darıca Belediyesi tarafından yazılı kınamada bulunulacak

 

darica-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.