CLPA, GOSB’da  CC-Link IE TSN’i tanıttı

CLPA, GOSB’da CC-Link IE TSN’i tanıttı

CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association), Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen “Dijital Dönüşüm Dinamiklerinin Teknoloji Platformu”na sponsor oldu.

Ethernet tabanlı iletişim ve kontrol ağı CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association), Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen “Dijital Dönüşüm Dinamiklerinin Teknoloji Platformu”na sponsor oldu. Bilişim teknolojilerine ilişkin güncel bilgilerin, gelecek vizyonlarının, deneyimlerin ve üretim için yeni nesil teknolojilerin konuşulduğu etkinlikte “Dijital Fabrikalar Zamanı ve Robotlar” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, geleceğin haberleşme üzerine kurulacağı gerçeğinden hareketle Sanayi 4.0'ın gereklerini hayata geçirmek için fabrikalarda robotlar dahil tüm makine ve sistemlerin birbiriyle haberleşmesi gerektiğine dikkat çekti. Tüketicilerin kişiselleşmiş ürün taleplerine cevap verebilmek için fabrikaların en kısa sürede dijital dönüşümlerini başlatmaları gerektiğini ifade eden Bizel, şu açıklamalarda bulundu;

SANİYEDE BİR GİGABİT İLE HABERLEŞME İMKANI SUNUYOR

“Sanayi 4.0 sürecindeki en önemli unsurlardan birinin büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesi olduğunu söylemek mümkün. Makinelerin birbiriyle iletişim kurabildiği akıllı fabrikalarda, iletişim verilerinin güvenilir bir şekilde yönetilmesi son derece önemli. Dijital fabrikalarda pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesine olanak sağlıyor. Bu sürecin başarısında bant genişliği büyük önem taşıyor ve bu noktada devreye CC-Link IE giriyor. CC‑Link uyumlu ürün üreticileri ve CC‑Link teknolojisi kullanıcılarından oluşan CLPA’nın dünya genelinde yaygınlaştırmaya çalıştığı CC-Link IE, şu anda fiilen en büyük bant genişliğine sahip ve gigabit hızlarında çalışan tek açık endüstriyel ethernet ağı olarak öne çıkıyor. Genel olarak saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan CC-Link IE, saniyede bir gigabit ile haberleşme imkanı sunuyor. Dolayısıyla bu teknoloji, şimdi ve gelecekte Sanayi 4.0’ın ihtiyaçlarını karşılaması için büyük potansiyele sahip.”

SANAYİCİLER İÇİN ASYA'YA GEÇİT KAPISI CC-LİNK

CC-Link’in Avrupa, Amerika veya başka bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek konusunda önemli avantajlar sağladığını belirten Tolga Bizel, CLPA’nın Asya'ya Geçit Kapısı Programı (G2A- Gateway to Asia) ile üyelerini ürün geliştirme, uyumluluk ve pazarlama konularında desteklediğini söyledi. CLPA üyelerinin hiçbir ücret ödemeden CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere erişebildiğini vurgulayan Bizel, “Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliği ile iletişime geçebilir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

9-042.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.