CHP’li kadınlardan Ayran’a kınama!

CHP’li kadınlardan Ayran’a kınama!

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit dün bir basın açıklaması yaparak, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’ı sosyal medyada, milletvekili...

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit dün bir basın açıklaması yaparak, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’ı sosyal medyada, milletvekili Hürriyet için yaptığı yorum yüzünden kınadı.

Dün CHP Gebze İlçe örgütünde bir açıklama yapan Gebze Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz hafta içinde kimsenin tasvip etmeyeceği, şiddet içeren çekişmeler yaşanmış, Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, erkek şiddetine maruz kalmıştır. Bu vakaya ilişkin olarak AKP kanadından yapılan bizce çok talihsiz açıklamalara Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nilay Ayran da dâhil olmuştur. Sayın Ayran’ın yerel basında haberleştirilen sosyal medyadan yaptığı paylaşımda aynen şu ifadeler yer almıştır: “Kadınların gazi meclisimizdeki sesi ve temsilcisi olması gereken CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın yaptığı provokatif çıkış AK davanın neferi olan bizlere üslubu beyan, ayniyle insan sözünü hatırlatmıştır. Fikri ile zikri bir olan Kaplan’ı bir kadın siyasetçi ve AK Parti neferi olarak kınıyorum. Kendisine oldukça uzak olduğunu bilsek de edep ve hayaya davet ediyorum.”

Sayın Nilay Ayran’ı söz konusu sosyal medya paylaşımından ötürü önce kadın ve anne vasıflarım ile şahsım; sonra şahsıma parti üyelerimizin oylarıyla bahşedilen CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı unvanımla tüm yönetici ve üye yol arkadaşlarım adına kınarım.” Dedi.

Ülker Yiğit; “Günümüz koşullarında, ülkemizi bir felakete sürükleyeceği aleni olan ‘Başkanlık’ hırsıyla yanıp tutuşan bir parti neferi olarak edep ve hayadan ne anlamaktasınız? Bu memlekette sırf mini etek giydiği gerekçesiyle kadınlar tecavüze, tacize ve cinayete maruz kalırken; iktidarınız tarafından da desteklenen cemaatlerdeki yurtlarda cinsiyet farkı gözetmeksizin çocuklar her tür cinsel istismara uğrarken Gebze Belediye Başkan yardımcılığı sıfatınız bir yana bir kadın, bir anne olarak neredeydiniz? Özellikle cemaatlerde yaşanan vakalara karşı suskunluğunuz nedendir? Bu suskunluk sizi o makam getirmek için elinizden tutan zatın kirli, şaibeli mazisinden midir?  FETÖ operasyonu ola ki siyasete uzarsa ucunun size de dokunacağından esasla mı cemaat yuvalarında çocuklarımız her tür tacize maruz kalırken, üstelik anne sıfatınıza rağmen suskun kaldınız? Bugün terör örgütü haline gelen yapılanmaya yönelik uyarılar yapılırken kulaklarını tıkayanlardan; FETÖ’yü Gebze’deki sözüm ona Türkçe Olimpiyatları ile yerelde besleyenlerden ola ki hesap sorulacak ve onlar yargılanacak olurlarsa şahsınızın da sorgulanacak olma ihtimali mi sizi bu derece suskunlaştırıyor. Annelik ve kadınlık kimliklerinizi kişisel makam ve hırslarınızla neredeyse yok saymanızın yanı sıra, hadi suskunluğunuzu bir derece anlarız, kadına yönelik şiddeti hangi makam ve mevkii için savunuyorsunuz?” dedi.

Ülker Yiğit ayrıca; “Gebze Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı olma sıfatını da edinen, aslında makamı da sıfattan ibaret olan bir kişi olarak sizden; kadın kimliğimizle, Gebze Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı olmanızdan esasla, tek kelimeyle utanıyoruz. Bu arada bu metinin bir yerinde yer alan Fatma Hürriyet Kaplan şeklindeki isimlendirme bize değil Sayın Ayran’a aittir. Henüz Fatma Kaplan Hürriyet şahsında bu ilin toplamda 11 milletvekilinin ismini bile doğru dürüst bilmeyen birinin “vasfı” itibariyle bulunduğu makamı ne kadar hak ettiği de ortadadır. Biz parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerden tüm kadınların siyasette aktif yerlere gelmesinden kadın kimliğimizle mutluluk duyarız. Ancak bu tür tercihlerde seçim görüntü, kayıtsız şartsız biat, makama konu mankenliği değil ehliyet, liyakat, beceri ve kadına şiddet başta olmak üzere toplumun değerlerine saygı ve illaki ahlak olmalıdır.” Dedi. Yiğit ayrıca gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutladı. Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Bahadır ise Ayran’ın kullandığı dilin bir kadına asla yakışmadığını söyledi. Açıklamaya ÇYDD, Eğitim Sen ve meclis üyeleri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.