Çayırovalı'ya niyet Başkan Çiftçi'ye kısmet

Çayırovalı'ya niyet Başkan Çiftçi'ye kısmet

Çayırova Belediye Tiyatrosu Gençlik Grubu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü Çayırovalılar’a Filistin halkının İsrail’e direncini anlatan Kifah’ın dünyada ilk gösterimi ile karşılayacaktı. Pandemiye takıldı. Kostümlü prova, Başkan Çiftçi için sahneledi

filistin-3.jpg

Temeli iki yıl önce atılan Çayırova Belediyesi Tiyatro Toplulukları’nda sahne heyecanı, yine pandemiye takıldı. Gençler ve kadınlar ile iki ekipten karma oluşan üç topluluğun üç ayrı oyunuyla 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne bilenen ekiplerin gösterisi yine ilerleyen bir tarihe ertelendi.

1-361.jpg

26 Mart akşamı kostümlü prova alan ekibe ise Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi sürpriz yaparken gerek ülkemiz gerek dünyamızda ilk gösterimini Çayırova’da yapacak oyunun ilk izleyicisi olma fırsatını edindi.

İNŞALLAH HEP BİRLİKTE İZLEYECEĞİZ

 

filistin-6.jpg

Çiftçi provanın ardından tüm toplulukların oyuncuları ile bir araya geldi.

filistin-13.jpg

Yönetmen ve oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu onurlukla, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü tebrik etti. Çiftçi sosyal medyadan fotoğraflı olarak yaptığı paylaşımda da, “Belediyemiz Gençlik Tiyatrosu ekibinin Filistin halkının mücadelesini anlattığı tiyatro oyununun genel provasını çok beğendim. Sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda inşallah oyunu hep birlikte izleyeceğiz. İlçemiz sanat hayatına renk katan yetenekli gençlerimizin Dünya Tiyatro Günü’nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum” görüşlerine yer verdi.

FİLİSTİNLİLER’İN İSRAİL İŞGALİNE

KARŞI MÜCADELESİNİ ANLATIYOR

 

filistin-5.jpg

Çayırova Belediyesi Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Hakan Güneri tarafından yazılan ve yönetilen oyun beş Filistinli gencin gözünden Filistinliler’in İsrail işgaline karşı mücadelesini anlatıyor.

2-983.jpg

Güneri oyuna dair bir süre önce gazetemize verdiği demeçte, “İsraill Doktor Moşe ve Filistinli Doktor Mahmud ile her iki tezin karşılıklı çatışmasını da sahneleyeceğiz. Oyunun içinde Filistinliler’in topraklarını satma mevzuu da var. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin mücadelesine desteği konusunu işlemedik. Oyun tezlerin tartışıldığı pasajlarda tarafgir olmuyor. İki tez de karşılıklı konuşuluyor ama tabi finalde doğal olarak hepimiz Filistin’den yanayız” demişti.

13 İDEALİST GENÇ

 

filistin-4.jpg

Dördü kız dokuzu erkek; 11’i lise öğrencisi ikisi üniversiteye hazırlanan Çayırova Belediye Tiyatrosu Gençlik Ekibi’nde oyuncular şunlar:  

3-573.jpg

Alperen Kılıç, Ayşe Miray Dallı, Berke Enes Uludağ, Hasan Mert Yılmaz, Sudenaz Öztekin, Oğulcan Söğüt, Hazal Çelik, Irmak Aydın, Ahmet Takıl, Emirhan Küçük, Samet Gökgöz, Emre Korucu ve Furkan Ayhan Özdemir.

 

**

 

İyi ki yollarımız kesişmiş

İyi ki tiyatro var

 

filistin-12.jpg

 

Çayırova Belediyesi Tiyatro Toplulukları’nda genel sanat yönetmenliğini Hakan Güneri; eğitmenlikleri Behruz Firuzment,  İlker Düzen, Serdar Dinçel ve Hale Üstün üstlendi. Kifah’ın önceki cuma günü akşamı gerçekleşen kostümlü provasında Güneri’nin yanı sıra Üstün ve Firuzment de yer aldı.

filistin-10.jpg

Kadın topluluğu oyuncularından, aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından Bahar Sert her üçüyle günün anısına fotoğraf çektirip sosyal medyadaki sayfasından, “Canım hocalarım ile mutlu anlar… Daha nice anılarımız olur inşallah. İyi ki sizin gibi üstadlarla yollarımız kesişmiş. İyi ki tiyatro var” diye paylaştı.

 

--

 

 

GEBZE’DEN TÜRKİYE’YE KIVILCIM YAKILDI:

Çevrimiçi destekle tiyatroyu yaşat

 

** 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Gebze’den sekiz sivil toplum örgütü pandemide can çekişen tiyatro için Türkiye’ye çağrıda bulundu: Halk desteği olmadan yaşama şansı yok. Çevrimiçi oyunlara destekle tiyatroyu yaşat

https://www.gebzehaber.net/gebzeden-turkiyeye-kivilcim-yakildi-cevrimici-destekle-tiyatroyu-yasat-71790h.htm

**

 

Gebze’de yeni bir sahne

Yine Kartal desteğiyle

 

** Gebzeli tiyatrocu Kerem Murkurt’un Fikir Sanat’tan sonra kurduğu Ada Tiyatro’nun Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki sahnesi Dünya Tiyatro Günü’nde açıldı

** Gebze’de tiyatronun gelişmesinde her zaman emeği olan Kartallı tiyatroculardan bu sefer Cenan Çamyurdu, Ali Çoban ve Hakan Hüseyin Gül söyleşi için geldi

https://www.gebzehaber.net/gebzede-yeni-bir-sahne-yine-kartal-destegiyle-71791h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum