Çanakkale’ye dair öğrendiklerini sahnede hoşaf kaynatıp anlattılar

Çanakkale’ye dair öğrendiklerini sahnede hoşaf kaynatıp anlattılar

Kirazpınar Mahallesi’ndeki E. K Alparslan İlk ve Ortaokulu’nda ana sınıfı öğrencileri Çanakkale Deniz Zaferi’ne dair öğrendikleri her şeyi sahnede canlandırarak anlattı. Akşam menüsü için üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası hazırladı

sevgi-cicekleri-5.jpg

 

Gebze’nin Kirazpınar Mahalllesi’nde Emlak Konutları Alparslan İlk ve Ortaokulu’nda Sevgi Töngel’in öğretmenliğini yaptığı ana sınıfı öğrencileri hazırlanan bir proje kapsamında Çanakkale Deniz Zaferi’ni tüm detayları ile öğrendi. Ne öğrendiğini sahnede üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası hazırlayarak da anlattı

OKULLARA DA YAYILDI

 

sevgi-cicekleri-6.jpg

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi, 106’ncı yıldönümünde kutlanırken dönemin tüm şehitleri ile birlikte şehitlerimiz anıldı. Geçen yıl pandeminin ilk haftasına, bugünlerde ise pandeminin birinci yılında ama kademeli normalleşme sürecine denk gelen zaferin yıldönümünde kutlama ve anmalar protokol etkinlikleri ile sınırlı kalmadı. Pandemi kuralları çerçevesinde okullarda günün anlam ve önemine yönelik etkinlikler düzenlendi.

UZUN SOLUKLU BİR ÇALIŞMA

 

sevgi-cicekleri-8.jpg

Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’nde, Emlak Konutları 3’ncü Etap içinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılan Emlak Konutları İlk ve Ortaokulu’nda ana sınıfı öğrencileri de uzun soluklu bir hazırlık dönemi sonrası zaferi ve dönemin koşullarını sahneye taşıdı.

ÜZÜM HOŞAFI, BUĞDAY ÇORBASI

 

sevgi-cicekleri-11.jpg

Öğretmenliğini Sevgi Töngel’in yaptığı Sevgi Çiçekleri Sınıfı öğrencileri “Çanakkale tarihinin küçük yüreklerde hissedilmesi” adlı projede Çanakkale Zaferi hakkında önce bilgi sahibi oldu. Ardından öğrendiğini sahnede anlattı. Zor şartların sembollerinden, üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbasının akşam menüsü olarak hazırlanışını canlandırdı.

TARİH BİLİNCİ KÜÇÜK

YAŞLARDA AŞILANMALI

sevgi-cicekleri-2.jpg

Öğrencilere Çanakkale Savaşları’nın hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını anlatmak amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını dile getiren Anaokulu Öğretmeni Sevgi Töngel tarih bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini vurguladı.

 

EN İYİ ŞEKİLDE ANLATILMALI

 sevgi-cicekleri-1-(4).jpg

Töngel, "Çocuklar atalarının neler yaşadığını kendi pencerelerinden küçük bir çalışmayla anlatmaya çalıştı. Ayrıca öğrencilerimiz hazırladıkları bu projeyle tarihi konuları da öğrenme fırsatı buldu. Çanakkale destanının günümüz nesillerine en iyi şekilde anlatılması gerekiyor” dedi.

 

sevgi-cicekleri-16.jpg

 

Okulun konferans salonunda pandemi kurallarıyla sahnelenen etkinliğe ilkokul öğrencileri keyif ve beğeniyle izledi.

 

**

 

Kadın dostu okul

 

sevgi-cicekleri-18.jpgHaldun Babatutmaz’ın müdürlüğünü yaptığı kadın dostu görünümündeki okulda müdür yardımcılığını Zuhal Kamış sürdürüyor. Dilek Kazancı, Fadime Soyyüce, Sedef Başak, Esma Evren, Safiye Öztüfekçi, Sinem Aksoy ve Serpil Tümay şahsında tüm ilkokul sınıf öğretmenleri kadın olan okulun okul öncesi öğretmenleri Sevgi Töngel ve Neslihan Kağan hizmetli kadrosu Nurten Ateş ve Sevinur Çolak şahsında kadınlardan oluşuyor. 

 

sevgi-cicekleri-14.jpg

 

sevgi-cicekleri-13.jpg

 

 


sevgi-cicekleri-3.jpg

sevgi-cicekleri-7.jpg

sevgi-cicekleri-9.jpg

sevgi-cicekleri-10.jpgsevgi-cicekleri-12.jpgsevgi-cicekleri-4.jpg

sevgi-cicekleri-15.jpgsevgi-cicekleri-17.jpgsevgi-cicekleri-19-001.jpgsevgi-cicekleri-20.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.