Çalışanlar dikkat! Yeni dönem resmen başladı

Çalışanlar dikkat! Yeni dönem resmen başladı

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) otomatik katılımı dönemi 1 Ocak'ta resmen başladı. Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) dönemine...

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) otomatik katılımı dönemi 1 Ocak'ta resmen başladı. Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) dönemine dair detaylar gelmeye devam ederken vatandaşlar, ''BES'te zorunlu dönem ne zaman başlayacak, ne kadar kesinti yapılacak?' sorularına yanıt arıyor. Sisteme katılmak istemeyen çalışanlar ise BES'ten çıkış hakkı olup olmadığını merak ediyor. Otomatik katılım dönemiyle ilgili en çok merak edilenler netleşmeye başladı. İşte, otomatik katılımlı Bireysel Emeklilik sistemi hakkında en çok sorulan sorular ve yanıtları!

OTOMATİK KATILIM DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Otomatik katılım dönemiyle ilgili en çok merak edilenlerin başında zorunlu BES’in ne zaman uygulamaya konulacağı. Türkiye'de tasarrufların artırılması amacıyla kamu ve özel sektörde çalışanların işverenleri aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılımını öngören süreç 1 Ocak'ta başlayacak. Katılım tarihleri çalışan sayısına göre farklılık gösterecek. Bireysel Emeklilik Yasası’na göre; personel sayısı 250-1000 olan özel sektör, kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarında çalışanlar 1 Nisan 2017'de, çalışan sayısı 100-249 olan işverene bağlı özel sektörde bulunanlar ise 1 Temmuz 2017'den itibaren zorunlu BES’e geçiş yapacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.