“Büyük Zaferi yeniden demokrasi hedefiyle umutla kutluyoruz”

“Büyük Zaferi yeniden demokrasi hedefiyle umutla kutluyoruz”

CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında, “Bir ulusun kendini yoktan var ettiği bu Büyük Zafer sadece bizler için değil dünya tarihinde de yazılmış en büyük kahramanlık destanlarındandır” görüşlerine yer verdi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bir yılı aşkın bir sürede planlayarak, 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruz 30 Ağustos’ta düşmana bu topraklar senin olmayacak dediğimiz büyük bir zaferle taçlanmıştır. Bu yıl da her yıl olduğu gibi Zafer Bayramımızda bu büyük zaferin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kutlamalarda anmamaya cesaret eden Diyanet İşlerini bu yanlıştan dönmeye ve Başkanlığın da kurucusu olan Atatürk’ün aziz hatırasına saygıya bir kez daha davet ediyorum” diyerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert bir dille eleştirdi.

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

“Bağımsızlık hedefinin zaferle taçlandığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100.yılını kutluyoruz. Ülkemizin kurucu değerleri her ne kadar bu dönemde askıya alınmış ise de ülkemizin her bir ferdinin hücresel hafızasında bağımsızlığın, istiklalin, özgürlüğün uğrunda verilen bu şanlı mücadelenin hatıraları halen yaşamaktadır. Bu nedenle, ülkemizin halihazırda kaybettiği istikrarı, adaleti, hukuku ve demokrasiyi yeniden tesis etmek için de temel ilkemiz bellidir. “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” 100 yıl önce Savaş meydanlarında uğruna kan dökülerek kazanılmış bağımsızlığımız ve laik, demokratik ve hukuk devleti esaslarıyla kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıl sonra istiklali bu kez milletin sandıkta vereceği kararla kurtulacaktır. Bu nedenle, gelinen noktada umutsuzluğa yer yoktur, 1919 ruhuyla ülkemizin yeniden başta ekonomik, sosyal, siyasal olmak üzere pek çok alanda yeni ve büyük zaferlere imza atması için biz de azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100.yıldönümünde bu büyük Zafere imza atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele veren tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en derin saygılarımla kutluyorum” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.